Тримісячного малюка знайшли десь о другій годині дня на капоті дорогого авто на вулиці Трансформаторній у приватному секторі Дніпропетровська. Там одягнутого у комбінезончик та шапочку маленького хлопчика залишила рідна мати: ймовірно, сподіваючись, що власник машини забере дитину. Але той зателефонував у міліцію й «швидку», і немовля потрапило до співробітників сектору кримінальної міліції у справах дітей Амур-Нижньодніпровського райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління. Дитину одразу відвезли на обстеження у першу міську дитячу лікарню. Хлопчик виявився здоровим, чистим і доглянутим, нині йому нічого не загрожує.

Тим часом 21-річна мати немовляти спохватилася і передумала кидати дитину. Марина сама прийшла у районний відділок міліції, щоб знайти сина, і пояснила свій вчинок: вона втомилася від малюка, адже той постійно просив їсти, плакав і потребував уваги, не давав спати вночі. Марина запевнила, що жалкує про скоєне, і попросила повернути свого сина, якого звуть Ігор. Та вже було пізно.

Тримісячний Ігор ще не розуміє, що рідна мати його зрадила… Фото з сайту mvs.gov.ua

За повідомленням відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Дніпропетровській області, нині слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 135 (залишення дитини в небезпеці), що карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

У міліції кажуть, що непутящу матір швидше за все позбавлять батьківських прав. Дитина ж поки що залишається у лікарні під наглядом медиків. Як розповіла кореспонденту «Урядового кур’єра» прес-секретар Дніпропетровського міського управління міліції Ганна Старчевська, молода жінка, яка кинула малюка, закінчила технікум, виховувала дитину сама, батько сином не цікавився. Мати маленького Ігорка проживає зі своєю мамою — також без батька.

До речі, коли працівники міліції приїхали до них додому, бабуся, яка вже знала про вчинок доньки, спокійнісінько спала на дивані.

«Мати хлопчика була тверезою, не скидалася на якусь п’яничку. Немовля було доглянуте, у чистих памперсах. Чому у жінки не спрацював материнський інстинкт, адже вона годувала малюка груддю, слід з’ясувати психологам», — вважає Ганна Старчевська.