ЗАВДАННЯ

З огляду на Євро-2012 Президент доручив правоохоронцям  за короткий час посилити роботу

У надзвичайній ситуації в Дніпропетровську дії правоохоронців були професійними. Таку оцінку дав Президент Віктор Янукович під час засідання координаційного штабу, створеного за його дорученням для розслідування вибухів 27 квітня.

«Я хотів би підкреслити, що дії міліції в день вибухів були професійними, дії Служби безпеки саме в цей день були спільними з міліцією, але попередня робота бажає бути кращою», — сказав він.

Віктор Янукович наголосив: увесь час із дня вибухів він тримає на контролі ситуацію у Дніпропетровську, хід розслідування. «Всі ці дні, безумовно, я працював разом із вами, можна сказати в цілодобовому режимі. Я володію на 100% інформацією про те, що було зроблено», — передає слова Президента його прес-служба.

Окрему увагу глава держави звернув на важливість стабільності та безпеки в Україні. Передовсім він мав на увазі належний рівень безпеки під час проведення в нашій державі фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу. «З огляду на те, що нас очікує Євро-2012, нам треба врахувати всі можливі «вузькі місця», прорахувати їх і зробити за короткий час необхідну роботу», — попередив Президент.

Окрім цього, на засіданні йшлося про те, що модернізована система надання швидкої допомоги, яка запроваджується в рамках реалізації медичної реформи, довела свою ефективність під час дніпропетровських подій. Зважаючи на це, її розвиток необхідно прискорити.

У цьому контексті Віктор Янукович звернув увагу на якісну роботу медиків у наданні допомоги постраждалим внаслідок вибухів 27 квітня. За його словами, саме завдяки цьому вдалося врятувати життя людей. «Це означає, що система швидкої допомоги, яку ми запроваджуємо в цілому в Україні, себе виправдовує в таких екстремальних умовах. Вона працює, можна сказати, бездоганно. Її тільки треба швидше розвивати», — акцентував Президент, звертаючись до віце-прем’єр-міністра — міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової.

А Раді національної безпеки і оборони глава держави доручив узагальнити досвід і напрацювання різних відомств щодо дій у надзвичайних ситуаціях. «РНБО України повинна узагальнити всю роботу, яка була зроблена і робиться, на майбутнє, використовувати той досвід, який є, і забезпечити всі визначені заходи», — так Віктор Янукович звернувся до першого заступника Секретаря РНБО Олександра Медведька.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»