ПІДТРИМКA 

У Ромнах підсумовано п'ятирічну роботу місцевої громади в рамках проекту ТАCІS "Сталий місцевий розвиток"

 

Головний висновок: місто одержало вагому матеріальну підтримку на суму понад 2,7 мільйона євро, що істотно вплинуло на динаміку розвитку житлово-комунальної системи міста і району. Серед сфер застосування коштів гранту - водопостачання та водовідведення, поводження з твердими побутовими відходами, теплопостачання, а також адміністрування та санітарно-епідеміологічна служба.

Якщо врахувати, що міська казна щороку одержує власних доходів від 32 до 35 мільйонів, то легко уявити, наскільки вчасною і корисною виявилася технічна допомога на загальну суму майже 30 мільйонів гривень. Зокрема, для наведення порядку з твердими побутовими відходами до міста надійшли п'ять сучасних вантажівок марки RENO, понад 400 контейнерів різної місткості, ваги для побутового полігону, компактор - ущільнювач сміття, ціна якого майже три мільйони гривень. А щодо водовідведення та водопостачання, то тепер на "озброєнні" комунальників два новеньких багатофункціональних екскаватори японського виробництва, по стільки ж вакуумних машин для відкачування води та аварійок, сучасне лабораторне обладнання для перевірки якості води, спеціальна технічна система, що "стежить" за тиском у мережах, майже кілометр водопровідних труб великих діаметрів.

Не залишилася поза увагою система теплопостачання: в особливій нагоді стали 16 котлів різної потужності, до кілометра теплових поліуретанових труб, кран, екскаватор, чимало іншої техніки і обладнання як безпосередньо для міста, так і районних підрозділів.