ЄВРО-2012

Віктор Янукович та президент УЄФА відкрили новий термінал міжнародного аеропорту «Львів» 

Вітаючи присутніх із цією подією, Президент України назвав її черговим святом, перемогою Львова на шляху підготовки до Євро-2012. «Ми відкриваємо новий найсучасніший термінал», — сказав він та наголосив, що пропускна здатність цього об’єкта становитиме майже 2100 пасажирів на годину. За словами Віктора Януковича, сьогодні перед місцевою владою стоїть масштабне завдання побудувати навколо аеропорту сучасну інфраструктуру, повідомляє прес-служба глави держави. 

У контексті події Президент нагадав, що у 2012 році повноцінно запрацюють найсучасніші аеропорти в Києві, Харкові та Донецьку. Він додав, що також уже побудована мережа сучасних автомагістралей. «Маємо велику надію, що це футбольне свято відбудеться на належному рівні, а українська команда покаже непоганий футбол», — сказав Віктор Янукович та пожартував: було б непогано, щоб у фіналі ми зустрілися з Францією.

Глава держави подякував президенту УЄФА за довіру. «Я хотів би сказати слова подяки Мішелю Платіні, який повірив у те, що Україна має можливість, сили і дотримується слова при виконанні таких міжнародних проектів, як Євро-2012», — наголосив він.

Зі свого боку, президент УЄФА високо оцінив роботу, проведену Україною в контексті підготовки до Євро-2012. «Дивовижно, що може зробити маленький футбольний м’яч», — зазначив Мішель Платіні. Він зауважив, що ті сумніви, які він мав кілька років тому щодо спроможності України підготуватись до чемпіонату, сьогодні розвіялись.

Керівник УЄФА відзначив велику роботу, яка була проведена Україною у напрямку підготовки до Євро-2012. «Стадіони як в Україні, так і в Польщі  чудові, так само, як і рівень спортивних споруд. Атмосфера буде прекрасною, отже, я не маю жодного сумніву», — наголосив він.

На його думку, українці усвідомлять важливість Євро лише трохи згодом. «Усі великі події завжди рухали країну вперед», — наголосив він.

Президент УЄФА привітав Віктора Януковича з такою знаковою подією для України. Він висловив переконання, що Євро-2012  стане справжнім великим святом для футбольних уболівальників.

Віктор Янукович та Мішель Платіні відкрили погруддя короля Данила Галицького у приміщенні нового термінала, ім’я якого носить міжнародний аеропорт «Львів».

Пам'ятників королям Віктор Янукович та Мішель Платіні ще не відкривали. Фото Михайла МАРКІВА

Докладніше про робочу поїздку глави держави на Львівщину ми розповімо у наступному номері «УК». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»