ВШАНУВАННЯ

Напередодні святкування 67-ї річниці Перемоги Президент відвідав Національний музей історії Великої Вітчизняної війни

Віктор Янукович оглянув музейну експозицію та поспілкувався з ветеранами. Звертаючись до них, глава держави наголосив на важливості використання досвіду у вихованні молоді. «Неоціненний досвід наших шановних ветеранів, їхній незламний дух та високі моральні цінності, загартовані в жорстоких боях, повинні стати надійним фундаментом для виховання підростаючого покоління», — сказав Президент. На його переконання, саме нерозривний зв’язок поколінь є запорукою повноцінного і стабільного розвитку Української держави та її майбутнього.

Нині, на думку Віктора Януковича, світ переживає непрості часи: йдеться про складну економічну ситуацію, загострення конкуренції за ресурси і сфери впливу, поширення популізму та екстремізму в політиці. «Тому так важливо у дні, коли ми відзначаємо чергову річницю Перемоги, зробити правильні висновки з уроків минулого», — підкреслив він.

У цьому контексті глава держави подякував усім дослідникам, які протягом багатьох років збирають і вивчають документи та свідчення про історію війни, повертають із небуття імена загиблих героїв, ведуть активну просвітницьку роботу. Окремо він висловив сподівання, що й молодь продовжить традицію шанобливого ставлення до історії свого народу.

Усмішка переможців лише підкреслює їхню мужність.
Фото з офіційного інтернет-представництва Президента України

Окрім цього, Президент наголосив, що перемога у Великій Вітчизняній війні сприяла утвердженню гуманістичних цінностей сучасного світу. «Саме завдяки духовній цілісності наших батьків і дідів, мужності поряд з милосердям стало можливим утвердження тих гуманістичних цінностей, якими зараз пишається цивілізований світ», — сказав він.

Віктор Янукович підкреслив, що українці навіть у найважчі моменти своєї історії зберігали гуманістичний світогляд. І саме ці риси народу стали визначальними на шляху до Великої Перемоги.

Глава держави привітав ветеранів із майбутнім святом та подякував їм за внесок у здобуття Перемоги. «Сучасна цивілізація, всі її новітні здобутки, технології та добробут завдячують своїм існуванням простим солдатам і офіцерам, які зламали хребет гітлерівському Третьому рейху. Вам, ветеранам і героям, наш доземний уклін і вічна шана», — передає слова Президента його прес-служба.

А потім він закликав присутніх на зустрічі дітей: «Користуйтеся кожною нагодою для спілкування з нашими ветеранами. Будьте гідними їх у своїх намірах і вчинках. Плекайте в собі віру в добро і правду. Любіть цю землю так само віддано, як наші батьки і діди, і передавайте цю любов наступним поколінням українців».

Присутні вшанували пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни хвилиною мовчання. А на згадку про зустріч ветеранів із Президентом було зроблено пам’ятне фото. Ветерани також отримали від глави держави в подарунок годинники.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»