ПРЕРОГАТИВА

Президент провів зустріч із кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій

Віктор Янукович розпочав розмову словами про необхідність забезпечення рівних умов для представників усіх політичних сил під час парламентських виборів восени 2012 р. «Під час виборчої кампанії ми повинні створити рівні умови для всіх представників політичних партій. Щоб не було нарікань на застосування адміністративного ресурсу і підтримку тієї чи іншої політичної партії», — наголосив він, додавши, що про створення належних умов, підготовку дільниць до голосування слід подбати вже зараз. На високому рівні слід забезпечити і порядок під час голосування.

«Якщо нам вдасться зберегти стабільність і надалі, Президент, уряд та парламент працюватимуть у єдиному ланцюгу — в нас буде успіх, — резюмував глава держави. — Ви повинні завжди пам’ятати: прозорі, демократичні вибори завжди є обличчям і відповідальністю не тільки політичних партій, а й влади».

На 2013-й   плануємо поліпшення

За словами Віктора Януковича, забезпечене зусиллями влади зростання національної економіки у 2010—2012 рр. створить базу для формування держбюджету—2013 як бюджету розвитку держави. У цьому контексті влада має передовсім забезпечити стабільну роботу всіх галузей економіки та успішної діяльності підприємств, створити сприятливі умови для ведення бізнесу. Не менш важливою складовою є й боротьба з корупцією.

Перейшовши  до теми поліпшення стандартів життя громадян, їхнього добробуту та рівня соціального захисту, Віктор Янукович назвав це важливою та постійною складовою діяльності влади у нинішньому та наступному році. Президент переконаний, що досягненню успіху сприятиме проведення реформ у різних сферах життєдіяльності держави, однак основою для здійснення кроків у рамках програми реформ мають бути виважені рішення влади.

«Я вас застерігаю від зайвого популізму, від зайвого бажання показати, що ви перші. Це не данина моді, а дії, які повинні бути спрямовані на покращення умов лікування людей, навчання дітей», — так він звернувся до присутніх, нагадавши про необ∂рунтоване закриття навчальних закладів, лікарень чиновниками під час виконання відповідних програм.

Голови райдержадміністрацій як представники влади завжди мають сумлінно виконувати свої обов’язки. «Ваше завдання — працювати з людьми, щоб вони відчували, що влада опікується їхніми проблемами і розв’язує їх на місцях. Від вас багато залежить», — акцентував Президент.

Окрім цього йшлося про те, що громадяни та промисловість України не будуть заручниками непомірно високої ціни на газ, яку нині сплачує наша держава.

«Ціна на газ з доходами «Нафтогазу України» щомісяця не балансувалася і не балансується приблизно на 500 млн доларів. Доходів «Нафтогазу» вистачає на 50% оплати за газ. Що в такому разі нам треба було робити? Підняти ціну на газ щонайменше на 50% для споживачів України?.. Ціни повинні були зрости вдвічі», — сказав Президент.

За його словами, влада на це не пішла, бо добре усвідомлювала, що більшість соціально не забезпечених людей таку ціну на газ не витримають. Не підйомна вона і для національних промислових підприємств. «Для них це означатиме збитковість і втрату конкурентоспроможності на світових ринках. Для економіки це глухий кут», — наголосив глава держави.

До виборів ще далеко, однак влада повинна перейматися їх якістю вже зараз.Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Потрібен господарський підхід

Країні не обійтися без ефективної організації на місцях весняно-польових робіт та наведення порядку на території населених пунктів.

«Треба подивитися зараз, що слід зробити на селі, які провести роботи. Разом із головами обласних державних адміністрацій по-господарськи підійти і подивитися, що зробити в першу чергу, в другу, третю, в чому допомогти фермерам», — сказав глава держави.

Говорив він і про впорядкування території населених пунктів. У багатьох регіонах лунають пропозиції провести відповідні роботи за принципом суботників. «Треба, щоб наші вулиці і подвір’я були прибрані… Коли будете їздити територією, ви повинні бачити, де є порядок, а де його нема, кому щось треба підказати, кому допомогти, а когось і поганяти. Стежте за цим», — дав завдання Президент.

А завершив він зустріч словами про те, що ефективна робота над реалізацією Програми економічних реформ на 2010—2014 рр. сприяла поліпшенню економічної ситуації в державі, дала змогу підвищувати соціальні стандарти, збільшувати рівень заробітних плат і пенсій.

За його словами, у 2012 р. з’явилася реальна база для проголошення нових соціальних ініціатив. «Ми бачимо, що за показниками першого кварталу року доходи і економіка зростають. Ми пішли на підняття соціальних стандартів. Ми налаштовані на 100% виконати програму, заплановану на цей рік», — передає слова Президента його прес-служба. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»