Війна війною, а хабарники не вгамовують свого хижого апетиту навіть у неймовірно важких умовах, у яких живе і виживає Донбас. Ще прикріше, що на чужі гроші спокушаються представники категорії людей з офіцерськими погонами, на яких нині з надією дивиться цивільне населення краю.

Співробітники СБУ та прокуратури затримали полковника податкової служби, начальника одного з підрозділів податкової інспекції у Краматорську, який використовував налагоджену корупційну схему вимагання грошей із тих місцевих бізнесменів, які з різних причин потрапили «на гачок» правоохоронців.  На підозрюваного у хабарництві старшого офіцера представники спецслужб вийшли під час проведення дуже потрібних заходів: звільнивши певні території від диверсантів і терористів, тут взялися за очищення органів державної влади ще й від не меншого зла — корупціонерів.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, досі доведено, що податківець вимагав від одного з бізнесменів Слов’янська 30 тисяч доларів — подяку за закриття кримінального виробництва, відкритого за результатами податкової перевірки бізнес-структури.

Полковника правоохоронці затримали у власному автомобілі саме у момент отримання ним першої партії грошей у сумі 300 тисяч гривень. Триває слідство відповідно до розпочатого карного виробництво за ч. 2 ст. 368 КК України (замах на отримання неправомірної вигоди службовою особою) і встановлюють обставини та коло всіх причетних до злочину.