Міністри закордонних справ країн ЄС висловили готовність Євросоюзу послідовно підтримувати Україну, зокрема на двосторонньому рівні, і працювати на основі принципу солідарності щодо деескалації ситуації на Донбасі. Про це йшлося під час зустрічі міністра закордонних справ Павла Клімкіна у форматі «Група друзів України в ЄС + Україна» на рівні керівників зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу.

Павло Клімкін наголосив, що пріоритетами нового уряду і основою його програми є впровадження системних реформ європейського зразка для досягнення ключової мети — членства України в ЄС, повідомляє УНІАН.

Глави зовнішньополітичних відомств країн ЄС привітали завершення процесу перезавантаження влади в Україні та відзначили, що країна матиме повноцінну підтримку Євросоюзу на шляху проведення невідкладних першочергових реформ, передусім з децентралізації влади, реформування судоустрою, правоохоронних органів та боротьби з корупцією. І програма такої допомоги є на порядку денному засідання Ради асоціації Україна — ЄС.