Нині, коли і діти, й дорослі стараються допомагати захисникам української землі як лише можуть, знаходяться й негідники, які деруть по душі своїм співвітчизникам. Днями міліціонери затримали на Тернопільщині 20-річного жителя одного з райцентрів області. Він викрав зі школи гроші, які учні збирали на підтримку бійців у зоні проведення Антитерористичної операції.

З’ясувалося, що за свій порівняно молодий вік підозрюваний уже встиг навіть відбути покарання за майнові злочини у місцях позбавлення волі. Щойно звільнившись звідти, одразу ж узявся за недобру справу.

Як повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в області, вночі хлопець, відтиснувши віконну раму, заліз до одного з навчальних закладів. Щоб пробратися до учительської, вибив двері. Одначе тут так і не зміг поживитися. Тож наступним об’єктом протиправності для зловмисника став кабінет заступника директора школи. Обнишпоривши всі шафи та шухляди, знайшов ключі від металевого сховку. У сейфі було майже дві з половиною тисячі гривень, які учні зібрали, аби використати для потреб бійців на передовій.

Готівку крадій швидко розтринькав. Міліціонери розшукали-таки лиходія й відкрили кримінальне провадження. Йому інкримінують статтю 185 Кримінального кодексу України — крадіжка. Як міру запобіжного заходу обрано арешт. Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного й до інших подібних злочинів. Триває досудове розслідування.