У багатьох фантастичних фільмах у персонажів на руці є комп’ютер з сенсорним дисплеєм, яким вони активно користуються. Ще вчора подібне здавалося неможливим, але вже сьогодні анонсований новий браслет Cicret, здатний перетворити руку в повноцінний сенсорний екран.

Браслет Cicret в буквальному сенсі проектує на руку зображення з дисплея вашого смартфона і реагує на торкання пальців. Все це досягається за допомогою злагодженої роботи пікопроектора і цілого набору сенсорів наближення, які визначають точку дотику віртуального дисплея і відправляють відповідні координати на смартфон.

Cicret містить в собі багато електроніки, до перерахованих вище компонентів додається накопичувач на 32 гігабайти, тобто це ще й флешка, плюс порт microUSB і модулі Bluetooth і Wi-Fi. За допомогою браслета Cicret можна здійснювати звичні дії зі смартфоном, будь то серфінг в Інтернеті, робота з електронною поштою, спілкування в месенджері, перегляд відео і так далі. Єдине, за допомогою цього гаджета не можна здійснювати дзвінки, так що в цьому випадку доведеться використовувати мобільник безпосередньо. Cicret синхронізується тільки з Android-смартфонами і в даний час є прототипом, на виробництво якого ведеться збір коштів за допомогою порталу Indiegogo. Браслет буде доступний аж в 10 варіантах, що розрізняються між собою кольорами світлодіодного підсвічування. Вартість Cicret складе майже 380 євро.

Євромобіл