Роті міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області Благодійний фонд «Волинь-2014» передав автомобіль Citro’n Jumpy. Призначений для перевезення людей та невеликих вантажів транспорт силовикам презентував заступник голови правління фонду, керівник підприємства «Волинь-Зерно-Продукт» Євген Дудка. Виконувач обов’язків виконавчого директора благодійного фонду Володимир Кривович передав працівникам міліції ключі від автомобіля і побажав їм здоров’я й удачі. 

Перед тим, як передавати транспортний засіб, благодійники забезпечили його комплектом зимових шин, замінили моторну оливу, масляний, паливний та повітряний фільтри, полагодили пічку.

І це не перше спілкування командування роти особливого призначення з цим благодійним фондом.

Улітку голова правління фонду Петро Пилипюк відгукнувся на прохання керівництва роти світязьців відремонтувати БТР-80. Крім того, як розповів командир роти міліції особливого призначення Олександр Фацевич, для виконання завдань на фронті керівництво фонду придбало броньовик, виділило триста тисяч гривень, на які придбали необхідну амуніцію, взуття, одяг, прилади нічного бачення.

Допомога луцьких бізнесменів, як і сотень та тисяч інших пересічних волинян, дуже слушна для роти. Цей підрозділ боронив і боронить територіальну цілісність України, пройшов через трагедію іловайської пастки. Тоді один волинянин загинув, 19 — було поранено, майже всіх — контужено. Мужні хлопці, прориваючись із котла, полонили російських десантників, які дві доби чекали на них у засідці.

Хоч як складно було рятуватися волинським міліціонерам від вогню військ «братньої» путінської Росії й сепаратистів, але волиняни після такого випробування зуміли зберегти високий бойовий дух! Попри те, що під час виходу з оточення довелося харчуватися лише виритою сирою картоплею, зібраними на полях помідорами. І за годинник виміняти пляшку води. Не у «братів» з Московії — у своїх, громадян нашої держави!..