УРОЖАЙ-2013. Сільгоспвиробники України вже прибрали зернові з площі 3,3 млн га, зібрано близько 9 млн тонн зерна, при врожайності 26 центнерів з гектара.

Про це міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк повідомив у понеділок в ході робочої поїздки в Сімферопольський район Криму.

«На сьогоднішній день я можу з великим задоволенням сказати, що ми маємо вал близько 9 мільйонів тонн. Зерно ми зібрали на площі 3,3 млн га, що становить 30 відсотків від прогнозованого збору ранніх зернових і ми задоволені цими показниками», - повідомив Присяжнюк, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу.

На жаль, відзначив міністр, за усіх зусиль, які робили аграріїв Криму, тут будуть втрати урожаю.

«На жаль Крим не буде мати того валу зернових, на які він заслуговує, причина в погодніх умовах. Я думаю, що своє слово має сказати наука, як балансувати аграрний сектор у кримському регіоні», - відзначив Присяжнюк.

Як вже повідомляло агентство, через несприятливі погодні умови (заморозки, спеку і посуху) аграрії Криму зазнали лише прямих збитків на суму 168 млн грн, а економічних збитків на суму 337 млн грн.