В Україну приїде місія з КНР, щоб перевірити систему контролю якості виробництва яловичини та вивчити можливість постачання українського м'яса до Піднебесної.

Про це повідомляє Держслужба з безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосив, що відкриття китайського ринку для української яловичини має важливе стратегічне значення для України – розширення ринків збуту стимулюватиме збільшення українськими підприємствами обсягів виробництва яловичини.

Представники китайської місії здійснять аудит системи державного контролю безпеки харчових продуктів у частині виробництва яловичини.

У разі відповідності якості української яловичини китайські фахівці проведуть інспектування і сертифікацію переробних українських підприємств на відповідність вимогам країни-імпортера.