Вони стануть партнерами в рамках програми з Агентством США з міжнародного розвитку. Департамент кредитування розвитку (DCA) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) разом із п’ятьма кредитними спілками України започаткував програму партнерства, спрямовану на підтримку українських аграріїв. Її учасниками стали кредитні спілки: «Анісія» (Львів), «Вигода» (Стрий, Львівська область), «Громада», «Народна довіра» (Херсон) і «Харківська каса взаємодопомоги» (Харків). Упродовж найближчих восьми років ця програма передбачає сприяння розвитку аграрного бізнесу та збільшення обсягів агрокредитів.

Як повідомив директор місії USAID в Україні Джед Бартон, програма є унікальною можливістю для малих і середніх сільгоспвиробників збільшити свою ефективність, застосувати сучасні аграрні технології, а також покращити якість і кількість продукції, яку вони виробляють. Це партнерство може покласти ефективний початок таким зусиллям для збільшення доступу малих і середніх агровиробників до фінансування по всій Україні.

Національний АПК залишається локомотивом просування українського експорту, в чому йому активно допомагають різноманітні фінансові інституції. Серед активних учасників цього процесу — кредитні спілки, які надають дешевий грошовий ресурс для розвитку сільського господарства.