ПЕРЕМОГА

Українка Настя Петрик стала першою на дитячому Євробаченні

У фіналі дитячого пісенного конкурсу в Амстердамі, в якому брали участь представники 12 країн — Швеції, Бельгії, Білорусі, Азербайджану, Ізраїлю, Албанії, Вірменії, Грузії, Росії, Молдови, Нідерландів та України, перемогла 10-річна українка Анастасія Петрик. Вона набрала 133 голоси, на 30 балів випередивши колектив Funkids із Грузії, що посів друге місце з 103 голосами. До трійки лідерів увійшов і колектив Compass Band з Вірменії, який з 98 балами посів третє місце.

Настя виступала під 9 номером і виконувала власну пісню «Небо», перша частина якої прозвучала українською мовою, а друга — англійською. Дівчинка звернула на себе увагу не тільки надзвичайним сильним недитячим голосом, серйозною піснею, а й дорослим образом, який обрала для цього виступу. Найбільше голосів — по 12 — дісталося Насті від глядачів з Ізраїлю, Білорусі, Росії, Молдови, Нідерландів. Цікаво, що попереднє голосування професійного журі віддало перевагу дитячому колективу із Грузії, поставивши йому 12 балів, а Насті Петрик виставили 10 балів, які давали їй змогу посісти друге місце. Але відомо, що головне на Євробаченні все-таки голосування телеглядачів, які й віддали перевагу українці.

Насті Петрик не звикати до уваги журналістів: завжди тримається впевнено. Фото з сайту escrus.com

Президент України Віктор Янукович привітав Анастасію Петрик з упевненою перемогою на міжнародному дитячому пісенному конкурсі Євробачення. Глава держави підкреслив, що талант Насті оцінили не лише українські глядачі, а й аудиторія з багатьох країн, свідченням чого і стала її переконлива перемога. Своїм яскравим виступом на конкурсі дівчина зробила внесок у піднесення міжнародного авторитету України, зазначив глава держави і побажав юній співачці невичерпної енергії, нових творчих звершень та блискучих перемог.

Для сім’ї Петрик цьогорічна переможна участь у дитячому Євробаченні  не перша. У 2008 році на пісенному конкурсі Україну представляла старша сестра Насті Вікторія. Вона тоді посіла друге місце, що було найкращим результатом країни на той час.

Анастасія Петрик родом з с. Нерубайське Одеської області. Уперше про неї заговорили, коли дівчинка узяла участь у телевізійному шоу «Україна має талант». Потім вона виступала у кількох музичних конкурсах «Дитяча Нова хвиля», «Молода Галичина», «Чорноморські ігри», посідаючи перші та другі місця. Спеціалісти визначають її голос як джазовий. Вона неодноразово виступала дуетом з відомими виконавцями — Ніною Матвієнко, Леонідом Агутіним та Філіпом Кіркоровим. Її голос високо оцінив композитор та продюсер Ігор Крутой: «Нехай не ображається старша Вікторія, але молодша — це ангел, що спустився з неба. І за талантом, і за привабливістю. Нехай у неї все складеться так, щоб вона стала великою співачкою».