МЕТА

Для збільшення видобутку вуглеводнів ПАТ «Укрнафта» має поліпшити 
також використання  власних активів  

Нині завдання компанії ПАТ "Укрнафта" полягає в негайній стабілізації ситуації, виході на траєкторію розвитку та збільшенні видобутку нафти. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з головою правління компанії Пітером Ванхєке і міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойком.

«Нас не влаштовують жодні плани скорочення видобутку нафти. Нам потрібно виходити на стабілізацію. Протягом найближчих двох-трьох років «Укр?нафті» всі свої вільні ресурси слід спрямовувати на розвиток», — вважає глава уряду.

Української нафти потрібно видобувати більше. Фото Укрінформу

Для досягнення такого результату компанія має розробити низку заходів щодо збільшення видобутку нафти. «І уряд, і міністр енергетики та вугільної промисловості будуть активно у цьому сприяти вітчизняній компанії», — запевнив Микола Азаров.

Він висловив готовність провести нараду за участю менеджменту ПАТ «Укрнафта», представників органів виконавчої та місцевої влади щодо скорочення бюрократичних процедур з отримання ліцензій та дозволів і погоджень на проведення буріння: «Ми встановимо жорсткі терміни, і будемо контролювати».

Микола Азаров також наголосив на доцільності впровадження новітніх прогресивних технологій щодо збільшення видобутку нафти, зокрема таких, як горизонтальне буріння та гідророзрив. При цьому він пообіцяв підтримку щодо участі компанії в проектах з розробки сланцевого газу і шахтного метану, доручивши профільному міністру протягом двох тижнів підготувати відповідні проекти.

Керівник уряду підтримав ідею голови правління ПАТ «Укрнафти» щодо виходу на ІРО на Лондонській біржі. «Я вважаю, що це головний і реальний інвестиційний ресурс — розміщення компанії на ІРО», — наголосив він, зазначивши, що це питання слід добре вивчити. 

А новий менеджмент «Укрнафти» в особі Пітера Ванхєке впевнений, що зробить її «компанією-чемпіоном». І вона зможе істотно збільшити видобуток нафти та поліпшити свої результати за рахунок вдосконалення менеджменту, проведення ІРО в Лондоні, концентрації зусиль на покращанні існуючих активів та за рахунок впровадження передових технологій. 

«Ми розробили план, щоб «Укрнафта» була ефективною і прозорою компанією, для чого необхідно поліпшити її організацію, адже що краща організація, то кращий бізнес», — зазначив Пітер Ванхєке, додавши: ми хочемо створити кращу організацію і конкурентоспроможний сервісний сектор». Ці ініціативи вже реалізовуються, і на високий результат керівництво компанії очікує вже до кінця цього року — початку наступного.

На сьогодні вирішується питання щодо поліпшення використання наявних активів. Голова правління висловив упевненість в успішності запланованих заходів, наголосивши на якнайшвидшому їх впровадженні. Він також підкреслив, що для суттєвих змін компанія розраховує на вливання крупних інвестицій, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.     

Досягненню кращих результатів компанії сприятиме й рішення уряду про проведення ІРО в Лондоні: «Я думаю, що це буде виключно важливим для компанії в плані залучення інвестицій, а також хорошим показником для України як держави».