ПОЗИЦІЯ

Американська сторона задоволена законопроектом про внутрішню торгівлю

Президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі висловив задоволення від законопроекту про внутрішню торгівлю і подякував міністрові економічного розвитку і торгівлі Ігорю Прасолову за надану можливість взяти участь у роботі над документом. Ця тема стала наріжним каменем зустрічі двох фахівців.

«Гадаю, нам вдалося досягти хорошого балансу для регулювання питань внутрішньої торгівлі. Ми задоволені тим рівнем конструктивного діалогу, який у нас склався. Загалом ми задоволені цим законопроектом», — висловив свою позицію Хорхе Зукоскі.

Пиво не повинно продаватися разом із морозивом. Фото Володимира ЗAЇКИ

Єдине питання до обговорення, яке досі залишається, — продаж алкоголю та тютюнових виробів у окремих приміщеннях з касовими апаратами. Ігор Прасолов акцентував на тому, що ця вимога потрібна виключно для збереження здоров’я нації, втім, погодився з американським гостем про необхідність знайти баланс між інтересами держави й підприємців: «Ця вимога пов’язана виключно з підростаючим поколінням. Хай ці товари реалізуються окремо, не на очах у дітей і підлітків», — уточнив він.

Прес-служба Мінекономрозвитку нагадує, проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі» підготовлено відомством спільно з представниками Ради підприємців при Кабінеті Міністрів, Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, торговельних мереж, громадських організацій.

Метою документа є врегулювання проблемних питань, які виникають при проведенні торговельної та торговельно-виробничої діяльності. На сьогодні законопроект розміщено на веб-сайті міністерства та направлено на погодження центральним органам виконавчої влади та громадським організаціям.

Розробники з допомогою цього законопроекту очікують упорядкувати внутрішню торгівлю, сприяти розвитку малого та середнього підприємництва, ліквідувати «стихійну» торгівлю, створити умови для розвитку конкурентного середовища та захисту прав споживачів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»