ПАРТНЕРСТВО

У Дніпропетровській області реалізовуються системні положення ініціативи глобального Договору ООН щодо соціальної відповідальності бізнесу.

Приміром, ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" виділить цього року 15 млн грн для реалізації соціальних та екологічних програм Кривого Рогу. Зокрема, у 2011 році передбачається фінансування будівництва, розширення, ремонт й утримання низки об'єктів соціальної і виробничої інфраструктури міста. Як повідомили "УК" у відділі з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю виконкому Криворізької міської ради, така угода передбачена Протоколом про наміри співпраці та організацію взаємовідносин між виконавчим комітетом Криворізької міськради та ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" на 2010 - 2015 роки.

Історія підписання договорів про співробітництво та організацію взаємовідносин між Криворізькою міськрадою та підприємством започаткована з 2007 року. За цей час реалізовано угод на загальну суму понад 34 млн грн. Наразі опрацьовується питання щодо підписання договорів співпраці між органом місцевого самоуправління з ВАТ "Кривбасзалізрудком", ПАТ "Хайдельберг - Цемент Україна", ПАТ "ЄВРАЗ Суха Балка" та підприємствами гірничорудного дивізіону ТОВ "Метінвестхолдінгу" (в місті працюють Північний гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК), Інгулецький та Центральний ГЗК).

Окрім того, "АрселорМіттал Кривий Ріг", в 2011-2013 р.р. також надасть 120 млн грн для реалізації соціальних та екологічних програм Дніпропетровської області, договір про це підписано в кінці квітня.

Завдання у влади і бізнесу одне - сталий розвиток Дніпропетровської області і всієї України. За словами генерального директора ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Ріната Старкова, АМКР - соціально відповідальна компанія. "Наші працівники лише вісім годин на день співробітники компанії, а решту часу - це жителі міста, області, країни. Тому ми розуміємо, що не повинні обмежуватися тим, що тільки платимо тут податки, а й повинні робити щось більше".