ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ

Наша країна зобов’язалася через 10-15 років відповідати всім стандартам Євросоюзу у правовій системі, економіці, громадських свободах

Угоди про зону вільної торгівлі та політичну асоціацію між Україною та Європейським Союзом готові до підписання. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив під час зустрічі з групою німецьких і українських парламентаріїв та експертів.

При цьому він не може сказати, що цей документ українську сторону цілком влаштовує: «Ми бачимо і мінуси, і плюси, але вважаємо, що плюси більш значимі, тому прийняли рішення, що в історичній перспективі зона вільної торгівлі зіграє велику позитивну роль у розвитку нашої економіки і європейської інтеграції».

Крім того, Микола Азаров повідомив, що цілком завершено роботу до підписання угоди про політичну асоціацію з ЄС. За його словами, залишився один принциповий пункт документа щодо інтеграції України до Європейського Союзу. «Це питання нашого курсу, стратегії нашого розвитку, і документ політичної асоціації з ЄС —  історично важливий», — наголосив глава українського уряду, зазначивши, що, несучи відповідальність перед народом, керівництво держави наголошує на принциповій важливості пункту договору про перспективи вступу України до ЄС.

«Україна бере на себе зобов’язання через 10—15 років відповідати всім стандартам ЄС у правовій системі, економіці, свободах тощо. Україна розташована в центрі Європи. Все це — очевидні умови, щоб мати перспективу членства в ЄС», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.     

Прем’єр-міністр звернувся до німецьких парламентаріїв із проханням донести до керівництва Німеччини позицію України щодо включення в договір про асоціацію питання інтеграції України. «Ми будемо вдячні вам, якщо ви донесете позицію України до керівництва вашої країни. Ми готові на різні компромісні варіанти, бо вважаємо, що та велика робота, яку ми провели у процесі переговорів, повинна завершитися підписанням історично важливого документа», — наголосив Микола Азаров.

До слова, того самого дня у Києві відбувся «круглий стіл» за участю німецьких і українських парламентаріїв та експертів, на якому оголошено про створення фахового клубу «Німеччина — Україна».