ПАЛЬНЕ

Експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості рекомендувала трейдерам нафтопродуктів дотримуватись встановленого цінового коридору на бензин марки А-95 - 10 грн за літр. Крім того, експерти рекомендували трейдерам знизити вартість дизельного пального до 9,6 грн за літр, оскільки на ринку спостерігається його надлишок.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зазначив: "Ми зважено підходимо до функціонування ринку, проте вимагатимемо і дотримання укладених домовленостей". Адже, за його словами, держава підставила своє плече трейдерам у складний момент, знизивши акцизи на пальне та запровадивши відповідні ініціативи на законодавчому рівні. Міністр також звернувся до Антимонопольного комітету з пропозицією застосовувати жорсткі заходи щодо тих учасників ринку, які відмовлятимуться витримувати верхній рівень цінового коридору.

На засіданні обговорювалося і питання ресурсного наповнення українського ринку нафтопродуктів. Учасники висловили впевненість, що ресурсна база нафтопродуктів у державі є достатньою, аби ринок забезпечувався безперебійно, повідомляє прес-служба Міненерговуглепрому. Окрім того, на засіданні розглядалося законодавче врегулювання низки питань, пов'язаних з функціонуванням ринку нафтопродуктів. Детальніше ці питання розглядатимуться на наступному засіданні експертно-аналітичної групи, яке пройде найближчим часом.