Хоч би яку назву мало 23 лютого — День Радянської армії, День захисника Вітчизни, для більшості населення країни це чоловічий день. Можливо, десь колись його придумали жінки. Так, для балансу. Спасибі Кларі Цеткін (зміст вона в цей день, правда, вкладала зовсім інший), ми, жінки, його маємо. Несправедливо, щоб його не було у наших захисників.  Хто хоче посперечатися — сперечайтеся, а більшості жіноцтва слід зібратися з думками, як краще привітати чоловіка, батька, брата, сина, керівника — зрештою, всіх не байдужих нам чоловіків. Дівчата, є пропозиція цього року зламати стереотип, що 23 лютого — день дезодоранту, а 8 березня — день помсти за цей день. Адже з фантазією у нас усе гаразд. Нехай свято буде справжнім.

Який сюрприз в упаковці — поки що таємниця. Фото з сайту anyamashka.ru

«Солодкі» спогади

 Котрий рік поспіль колега Богдан напередодні  свята згадує, що влаштувала його дівчина. Витримавши паузу аж до 16 години, вона таки зателефонувала й ані тобі вітаю, ані зі святом, діловито зачастила: «Терміново виходь. Чекаю в таксі на вулиці». У голосі дівчини хлопець не почув жодного натяку на романтику. «Видно, щось трапилося, їй не до свята». З міського пейзажу вигляд за вікном авто змінився на заміський, раптом річка, пляж. Звідкись узялися келихи, пара пляшок шампанського, фрукти. Хоч до офіційного відкриття пляжного сезону було ще далеко, це не завадило парі насолодитися відпочинком на природі, зарядитися позитивом. Подаровані в такий спосіб емоції стали дорогим спомином на довгий час, а то й до віку. Отаке воно, оригінальне побачення.

Не зациклюйтеся на шкарпетках!

То що ж дарувати? Недорогий корисний подарунок дасть більше задоволення, аніж дорожезний непотріб. Головне — не зациклюйтеся на шкарпетках і гелях для гоління.

Хочете бачити коханого здоровим і підтягнутим? Подаруйте гантелі, скакалку, футбольний м’яч, а то й ковзани чи лижі. Можете дозволити собі більше — абонемент у басейн (10 відвідувань — 750 гривень), а то й на двох. Загалом готуючи подарунок чоловікові чи сину, ви також матимете зиск. Вранішня пробіжка удвох. Немає кросівок? От лихо! Якщо купувати — то вже кожному. Робота в офісі вигинає статуру в букву «зю»? Три місяці відвідувань тренажерного залу дадуть свої видимі результати, і животик після зими «стухне». Заплатите за абонемент — заощадите на харчах (задоволення потягне на півтори тисячі у вітчизняній валюті). 

Мить, зупинися

А як ідея з фотосесією? Запропонуйте її любителям зупинити мить. Майстер фотостудії створить індивідуальний образ, зробить кільканадцять кліків. Вартість послуги — від 160 гривень. Вважаєте  недоцільним викидати гроші на таке? Тоді фотоапарат вам у руки. Досі немає? Негайно в магазин — вполюєте двох зайців. Пейзаж оберіть разом із ним (чоловіком, бойфрендом тощо), разом і прогуляєтеся міською чи сільською місцевістю — байдуже. Поставленої мети буде досягнуто — кілька годин разом. І тоді зроблені вами знімки стануть у кількасот разів ціннішими і пам’ятнішими. 

Мрію в дію

А може, коханий мріє про водійські права? Допоможіть зробити перший крок, оплатіть тримісячні курси за 3 тисячі 700 гривень. Чоловік має права, але не має досвіду водіння? Витратьтеся  на кілька індивідуальних занять з інструктором (від 100 до 180 гривень за 90 хвилин залежно від коробки передач та марки авто). У вартість увійде подача машини у призначене вами місце та паливно-мастильні матеріали.

Поповнити адреналін вашому обранцеві можна завдяки стрибку з парашутом. Перший стрибок коштує приблизно 370 гривень (інструктаж, медкомісія, оренда вкладеного парашута, стрибок і страховка). Дешевшими, по 310 гривень, будуть наступні стрибки. Щоправда, фахівці радять для початківців уперше зробити це з тандем-майстром. У такому разі не треба проходити наземну підготовку. Тандем-майстер за вашою спиною виконає все за вас. На вартість вплине вага початківця: до 100 кг — 1650 гривень, до 110 кг — 1750 гривень, до 120 кг — 1850. На доважок пропонується відеозйомка стрибка — щоб і самому згадати, і дітям показати. 

Кава на двох

Якщо набридло все навколо, підіть на радикальні заходи: сядьте в транспортний засіб і виїдьте з населеного пункту, де всі знайомі до болю, в сусіднє містечко, у Львів, Київ, адже ви про нього лише чули, що є таке. Чим у мандрівці батько чи син не попутник? Влаштуйте солодкі походеньки по місцевих кав’ярнях. Напевне, знайдете таку, куди захочеться повернутися. Можливо, поштовхом до цього стане не смаколик, а тепла атмосфера закладу. З огляду на різні життєві обставини, можна і не виходити за поріг помешкання. Місце перебування для свята не загроза. Не поскупіться на пакунок дорожчої кави-чаю від тієї, що п’єте щодня. Влаштуйте чаювання вдома з дорогими вам людьми. Певно, можна запросити і сусідів чи кумів.

Гуляти — то гуляти

Ви ще не за здоровий спосіб життя? Пивна вечірка вдома чи в пабі візьме за живе не лише чоловіка, а й свекра та батька. Отоді вже 8 березня начувайтеся на взаємну відповідь.

Коханий чоловік, батько, син — байдуже, хто конкретно. Згадайте про його захоплення і нездійснені мрії. Пам’ятаєте персонажа з оповідання Василя Шукшина «Мікроскоп»? Можливо, щось нереалізоване має і ваша близька людина. Приміром, зимова риболовля. Доступно у будь-якій місцевості. Він не має вудочки? Є нагода подарувати. Витрати на саме знаряддя риболовлі незначні, до 100 гривень. І головне. Зробіть із процесу свято. Залучіть до цього решту членів родини. Доречною тут буде допомога онука дідові. Передавання, так би мовити, досвіду. Підіть гуртом на річку чи ставок. Тим більше, якщо живете далеко одне від одного. Така прогулянка піде на користь кожному. Звісно, про безпеку біля водойми слід думати повсякчас. А може, ви б оплатили батькові поїздку до вас у гості?

ПОРАДА ВІД «УК»

♦ Флешка, мишка, килимок під мишку, навушники, клавіатура, сумка для ноутбука — корисні й потрібні дрібнички для сучасного чоловіка.

♦ Власників авто порадує ароматизатор, іонізатор, музичний диск, аудіокнижка, а то й шкребок для скла, щітка.

♦ Кожному знадобляться шкіряний ремінь, підтяжки, краватка, можливо, окуляри в новій оправі, термос, фляжка для міцних напоїв, портмоне з купюрою «на розплід».

♦ Про всяк випадок запасіться універсальними подарунками (мало хто трапиться  в переддень і в свято) і  не забудьте про колег. Хоч свято припадає цього року на вихідний, не з’їжджайте з теми. Кухлі для пива, чашки з іменами, підставки під них, футболки, листівки, записники, візитниці.

♦ Чоловіки з яскраво вираженим хобі зрадіють новому тематичному надходженню: приміром, любителям кицьок фартух з мурчиками, валяна кицька (хенд-мейд нині в моді), кицька-наліпка в машину, подушка з головою кицюні.