ЗВОРОТНИЙ ЗВ’ЯЗОК

Микола Азаров запевняє у стабільності цін на хліб і необхідності реформування правоохоронних органів

Продовжуючи традиційне спілкування у соціальній мережі Фейсбук, Прем’єр-міністр Микола Азаров запевнив, що в найближчі два роки ціни на хліб залишатимуться стабільними, бо уряд продовжує політику збільшення соціальних гарантій та цінової стабільності на основні продукти харчування.

На підтвердження цього він нагадав, що в рамках відкриття другої черги найпотужнішого в Європі хлібокомбінату поблизу міста Васильків Київської області було підписано меморандум про стабільність цін на хліб і хлібобулочні вироби на найближчі два роки між керівниками найбільших торговельних мереж, підприємств з виробництва хліба та хлібобулочних виробів та керівниками п’яти областей (Луганської, Харківської, Полтавської, Київської та міста Києва).

«У моїй присутності керівники найбільших торгових мереж, підприємств із виробництва хліба та хлібобулочних виробів і керівники п’яти регіонів підписали меморандум про стабільність цін на хліб і хлібобулочні вироби на найближчі два роки. Це дуже важлива угода, яка передбачає зобов’язання двох сторін (з одного боку — влади, а з другого — виробників і торговельних мереж) забезпечувати цінову стабільність на один з найважливіших продуктів харчування», — написав Микола Азаров.

Потрібен нагляд

Прем’єр не залишився осторонь і трагічних подій у Врадіївці на Миколаївщині. Тому й заявив про необхідність докорінної реформи системи правоохоронних органів. За його словами, необхідно, щоб усі правоохоронні органи повністю виконали вимоги Президента з розслідування цього інциденту, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Зі свого боку хочу також сказати, що ця трагедія, зрозуміло, не результат якогось випадкового збігу обставин. На жаль, вона вкотре свідчить про те, що необхідна докорінна реформа системи правоохоронних органів», — підкреслив Прем’єр-міністр.

За його словами, система міліції почала давати збої давно. «Понад 30 років тому не будь-де, а в столиці СРСР Москві міліцією на одній зі станцій метро було по-звірячому вбито пол?ковника КДБ. Уже тоді цей епізод довів, що система потребує дуже серйозного реформування. Однак упродовж 30 років ця система лише косметично змінювалася, а цей випадок, як і багато інших, свідчить, що вона потребує дуже серйозної реформи», — додав Микола Азаров.

При цьому він висловив упевненість, що реформу таки буде проведено: «В основі її лежатиме звичайно посилення як професійного, так і громадського нагляду над діяльністю правоохоронних органів».

Працювати можна скрізь

Відповідаючи на запитання щодо трудової міграції серед молоді після вступу України до ЄС, Микола Азаров заявив, що висококваліфіковані фахівці затребувані на ринку праці і в Україні, й за кордоном, але безробіття серед молоді в Євросоюзі набагато вище. «По-перше, ми нескоро будемо в Євросоюзі, й яка ситуація там складеться через 10—15 років, сказати важко. Нині ж працевлаштування молодих фахівців — це дуже серйозна проблема для всіх країн Євросоюзу», — сказав Микола Азаров, зазначивши, що рівень безробіття серед молоді у деяких європейських країнах перевищує 50—60%, а в більшості країн — понад 20%.

«Тому, якщо говорити про ситуацію тепер, то роботу в країнах Євросоюзу можуть знайти лише одиниці фахівців, що мають дуже високий рівень підготовки. На це нам необхідно звертати і свою увагу, і увагу молоді. Просто диплом у кишені й брак знань — це 100-відсоткова гарантія проблем із працевлаштуванням у нас, і, тим більше, за кордоном», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Анонсував Прем’єр і свою робочу поїздку 12 липня в Сочі для обговорення з російською стороною питань торговельно-економічної співпраці. «За час, що минув після нашої попередньої зустрічі з Прем’єр-міністром Росії, накопичилося досить багато питань у торговельно-економічних відносинах нашої співпраці. Саме цими питаннями ми будемо займатися», — окреслив Микола Азаров.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»