2012

Новий рік Україна зустріла з мріями про успіх і процвітання

Телезвернення Президента Віктора Януковича за кілька хвилин до дванадцятої традиційно поклало початок святкуванню Нового року в нашій країні. «Упевнений, наступний рік принесе кожній українській родині щастя та благополуччя, а Україні — успіх та процвітання», — зазначив глава держави у привітанні та побажав українцям доброго здоров’я, удачі та здійснення мрій. Келих шампанського під бій годинника і… свято розпочалося.

Тим часом під головною ялинкою країни зібралося 200 тис. киян та гостей міста, аби взяти участь у 5-годинному марафоні на Майдані Незалежності. Сцена у вигляді футбольних воріт і тематика шоу навіювали головну думку — 2012 року Україна прийматиме велике футбольне дійство.

Святкування на Майдані Незалежності пов'язали із Євро-2012... Фото УНІАН

Рік Євро-2012 зі сцени вітали відомі виконавці — Руслана, «Танок на Майдані Конго», «ВВ», «Скрябін», «Мед Хедс» та інші. Після своїх виступів кожен виконавець, залишивши автограф на футбольному м’ячі, намагався «забити гол», відправляючи шкіряну кулю на площу, у самісінький натовп глядачів. А рівно опівночі над Києвом вибухнув святковий феєрверк, що тривав понад 10 хвилин.

Двадцятиметровий дракон, що дихає вогнем, та файер-шоу були цього року основними цікавинками новорічної програми у Харкові. Як повідомляє Укрінформ, шоу відбувалося на найбільшій площі України — майдані Свободи. «У ньому взяли участь харківський файер-театр, професійні артисти та аматори. Самого дракона виготовляла команда харківських скульпторів та художників із 40-ка осіб», — розповіла директор департаменту культури Харківської міської ради Світлана Бабицька. Окрім гігантського символу року, всіх, хто вирішив зустріти Новий рік на площі, розважали зірки української естради.

На Черкащині до участі в новорічних масових заходах долучилося майже 30 тис. осіб. Як передає УНІАН, за повідомленням відділу зв’язків з громадськістю управління МВС в Черкаській області, святкування минули без ексцесів. У Новорічну ніч грубих порушень громадського порядку не зафіксувала міліція і на Луганщині. А прес-служба УМВС України в області уточнила: на території Луганщини відбувалося 92 масових заходи, до яких приєдналися понад 80 тис. громадян.

Спокійно минула Новорічна ніч і на Сумщині. Працівниками ДАІ за порушення правил дорожнього руху було затримано сім водіїв, які керували автівками в стані алкогольного сп’яніння. А от нетверезих громадян, які не порушували громадський порядок на вулицях, міліція не затримувала і навіть допомагала декому з них дістатися домівки, повідомляє Укрінформ.

З усіх областей країни правоохоронці рапортували: в новий рік країна ввійшла без серйозних порушень громадського порядку. А тут уже згадаємо відоме — як рік зустрінеш, так і проживеш…

А от у Херсоні символом Нового року став хлопчик із родини Смола, який народився у святкову ніч. Його вага 3 кг 950 г, зріст — 51 см. Як розповіли кореспонденту Укрінформу в управлінні громадських зв’язків міської ради, традиційно в перший день Нового року міський голова Володимир Сальдо відвідує пологові будинки Херсона та вітає новонароджених та їхніх батьків. Родина цього малюка отримала від міського голови у подарунок телевізор. Саме під час перебування посадовця у пологовому будинку о 9.25 у ньому народилася й друга дитина Нового року — дівчинка вагою 3 кг 650 г та зростом 50 см. У подарунок їй Володимир Сальдо передав дитячий візок.

За словами головного лікаря пологового будинку №1 Суворовського району Юрія Остапчука, упродовж 2011 року в ньому світ побачили 1500 дітей —найбільше серед міських пологових будинків.

У народі кажуть: це добре, коли першим народжується хлопчик. Якщо ця прикмета справдиться у Новому році, то він, будемо вірити, стане вдалим не лише для Херсона, а й для всієї країни. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»