ПРИЄМНА НОВИНА 

Колишній авіаційний інженер повертає до життя списані літаки сільськогосподарського призначення

Уже наприкінці лютого неподалік села Пироги, що в Глобинському районі на Полтавщині, знову почне функціонувати міжколгоспний (міжгосподарський) аеродром, який працював тут за радянських часів. Як і тоді, звідси злітатимуть і сюди повертатимуться після робочого дня літаки АН-2 і "Вільга", які використовують для внесення добрив на поля і обробки їх від шкідників.

А ще на початку зими в цьому місці розташовувалося велике звалище твердих побутових відходів, куди упродовж 20 років звозили сміття і всілякий інший непотріб жителі навколишніх сіл і навіть місцевий м'ясокомбінат. Неабияку роботу з наведення порядку виконав колишній авіаційний інженер з великим досвідом роботи, викладач Кременчуцького льотного коледжу Олег Лісняк. На заощаджені кошти - у середині 1990-х років він літав гасити пожежі в Греції і Туреччині - Олег Вікторович придбав списані літаки, самотужки їх відремонтував, пройшов програму підготовки приватних пілотів, взяв в оренду землю і тепер має намір започаткувати свій бізнес. Цю ідею підтримує Пирогівський сільський голова Тамара Киріян, адже з'являться нові робочі місця, надходитимуть додаткові кошти у сільський бюджет. І що важливо, люди вже не шкодитимуть екології цих мальовничих місць.

Олег Лісняк зі своєю дружиною Яною не тільки вивезли сміття, а й вирубали хащі навколо аеродрому, і частково обгородили його, встановивши на в'їзді ворота.

Незабаром проведуть сюди електроенергію, проб'ють свердловину, щоб була своя вода. Після чого вже можна буде піднімати літак і братися до внесення у мерзлоталий грунт селітри на озиму пшеницю.

Погода на Полтавщині цьому сприяє, Олег Вікторович каже, що замовлення на проведення робіт у нього є: аграріям саме дали трохи кредитів. Отож побажаємо О. Лісняку чистого неба, і щоб кількість злетів дорівнювала кількості посадок.