Україна виконує Женевські домовленості у частині звільнення адміністративних будівель. Доказ цього навів днями членам спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ в Україні та представникам від учасників Женевської зустрічі у приміщенні Київської міської державної адміністрації керівник цієї структури Володимир Бондаренко. До присутніх він звернувся зі словами: «У столичній держадміністрації здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи, жодних інших сторонніх осіб у приміщенні немає. Нині тут перебувають лише ті активісти Майдану, які виконують ремонтно-відновлювальні роботи. Приміщення ніким не захоплене, воно готується прийняти нову владу, обрану на демократичних виборах, які відбудуться 25 травня у столиці».

До слова, у стінах КМДА того дня побували представники Міністерства закордонних справ разом із в. о. міністра Андрієм Дещицею, голова спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, заступник керівника Посольства Швейцарії в Україні Франц Шнайдер, заступник керівника делегації ЄС в Україні Марія Юрікова, тимчасовий повірений РФ в Україні Андрій Воробйов, заступник голови спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Наведення ладу у своїй оселі є нормальними демократичними вимогами. Фото УНIAН

Опісля огляду Ертугрул Апакан подякував Володимирові Бондаренку за надану можливість особисто пересвідчитися, що приміщення столичної міськдержадміністрації звільнено від мітингувальників. Він також привітав зусилля української сторони, спрямовані на виконання Женевських домовленостей.

Тож представники ОБСЄ, США, ЄС і РФ констатували, що Україна виконує Женевські домовленості. Тобто будівлю КМДА не зайнято протестувальниками. Натомість там тривають ремонтно-відновлювальні роботи, щоб підготувати приміщення для роботи нової міської влади, яку оберуть на демократичних виборах наприкінці травня.

«Завдяки голові КМДА ми змогли переконатися, що Україна виконує положення Женевського документа, — резюмував Андрій Дещиця. — Україна налаштована продовжувати відповідально виконувати положення означеної угоди і закликає інші сторони, передусім РФ, докласти зусиль для деескалації напруги у південно-східних областях України». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»