Проблеми із водопостачанням в Херсоні є здавна. Проте в одних районах стан справ кращий, а в інших — як у нас, жити просто неможливо. Побудувати свердловину та каналізаційну мережу нам обіцяють давно, але  далі обіцянок справа не рухається.

Тому хочу дізнатися, чи є сенс хоч у цьому році очікувати, що нам таки налагодять водопостачання?

М. РЕПКІНЦЕВ,
м. Херсон

Станіслав ЗАХАРОВ,
директор Департаменту
проектного управління
та енергоефективності
у сфері життєзабезпечення
Мінрегіону:

— Загальнодержавною цільовою програмою «Питна вода України» на 2011—2012 роки передбачено упорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання; будівництво та реконструкцію водозабірних споруд; упровадження станцій (установок) доочищення питної води у системах централізованого водопостачання; будівництво та реконструкцію водопровідних та каналізаційних очисних споруд. Фінансування будівництва каналізаційних мереж цією програмою не передбачено.

Законом «Про Державний бюджет України на 2012 рік» на фінансування завдань та заходів бюджетної програми «Питна вона України» визначені кошти у сумі 200 млн грн.

Нині розроблений Мінрегіоном та погоджений центральними органами виконавчої влади порядок використання цих коштів, який надіслано на затвердження  Кабінетові Міністрів.

Мінрегіон розгляне порушене у зверненні питання після затвердження Кабміном відповідного порядку та визначення критеріїв проектів, а також згідно з наданими Херсонською обласною державною адміністрацією пропозиціями.

Разом з тим, Законом «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачено субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в обсязі 1 785,6 млн гривень. Головним розпорядником цих коштів визначено Міністерство фінансів. Ці кошти, зокрема, можуть бути спрямовані на будівництво об’єктів водопостачання в місті Херсоні.