Боротьба з «лівою» горілкою починається із боротьби з «лівим» спиртом. В рамках розгорнутої загальнодержавної операції «Акциз-2014», що спрямована на ліквідацію тіньового ринку підакцизних товарів, оперативники Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області вилучили 25,5 тисячі літрів нелегального спирту вартістю близько два мільйони гривень.

Оперативно-пошукові заходи привели співробітників податкової міліції до одного із фермерських господарств Кельменецького району області. На його території, що зафіксовано відповідними актами, було приховано 52 наповнених спиртом поліетиленові бочки, кожна ємністю у 200 літрів. Їх вилучили, наразі встановлюються особи, причетні до незаконної діяльності.

Незабаром у гаражі в одного з мешканців Сокирянського району з села, що розташоване на відстані 2 кілометрів від лінії державного кордону між Україною та Республікою Молдова, податківці мали ще більший «спиртовий» улов: 13,5 тисячі літрів спирту (57 бочок), а це 952 тисячі гривень. Найімовірніше, спирт йшов з Молдови через Буковину транзитом в інші регіони країни, де з нього виготовляли горілчаний сурогат. Чернівецькі правоохоронці запевняють, що на території області нема підпільних гуралень.

Днями податкові міліціонери вилучили ще тисячу літрів спирту, вже при транспортуванні. Власник його визнав вину, справа спрямована до суду. 

— Сьогодні основний потік нелегального спирту йде контрабандною з-за кордону, — каже в. о. заступника начальника — начальник слідчого управління фінансових розслідувань  Головного Управління Міндоходів у Чернівецькій області Олександр Гажос. — Ми поклали край спробам налагодити спиртовий контрабандний коридор із сусідньої Молдови, яка має потужну спиртову промисловість. Можна сказати, що ліквідоване одне з першоджерел запуску спирту в нелегальний обіг на території нашої держави. Загалом правоохоронні структури області, включаючи прикордонну службу, займають жорстку позицію щодо становлення законності викриття «тіньовиків» у сфері обігу підакцизної продукції. Ані лівого спирту, ані фальсифікованої горілки, бо це не тільки зменшення податків, але й, за великим рахунком, неоголошена війна державному та місцевим бюджетам, а також здоров’ю і життю наших громадян.

Лише за останні два місяці на Буковині з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму 2,9 мільйона гривень.