ПОЗИЦІЯ

Уряд розглядає можливість запровадження централізованого медогляду в загальноосвітніх закладах

Уряд розгляне можливість запровадження централізованого медогляду школярів у загальноосвітніх навчальних закладах. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з представниками батьківського комітету київської спеціалізованої школи №16.

За здоров'ям дітей мають стежити і медики, і вчителі. Фото Олександра МАРКЕВИЧА

«Ми розглянемо можливість запровадження централізованого медогляду школярів у навчальних закладах, коли до школи приходитимуть лікарі й централізовано оглядатимуть усіх учнів», — сказав Микола Азаров.

Крім того він  зазначив, що уряд приділятиме значну увагу фізичному вихованню школярів, аби діти росли здоровими. Адже зараз вони ведуть малорухливий спосіб життя та фактично весь вільний час проводять за комп’ютером. «Наші діти останніми роками ведуть незвичайний спосіб життя. Ми в дитинстві бігали вулицями, брали участь у боях, бійках. Це, звичайно, не дуже добре, але я ріс міцним, не хворів», — цитує слова Миколи Азарова УНІАН.

Також, за словами Прем’єр-міністра, буде внесено зміни до навчальних програм: «Нам необхідно знайти баланс між тим величезним обсягом знань і фізичними можливостями дітей».

Глава уряду поставив вимогу керівництву більше уваги приділяти позакласному навчанню та заохочувати дітей відвідувати різноманітні гуртки і спортивні секції. Зокрема Прем’єр-міністр вимагає від місцевого керівництва здешевити позакласне навчання.

У свою чергу представник київської влади поінформував главу уряду про те, що діти-сироти, які проживають у  столиці, безкоштовно відвідуватимуть гуртки. Зі свого боку Микола Азаров доручив розширити відповідний перелік, щоб діти з малозабезпечених родин також могли безкоштовно відвідувати позакласні секції, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Прем’єр-міністр також ознайомився зі станом підготовки навчального закладу до 1 вересня, оглянув класи, поспілкувався з учителями, представниками батьківського комітету й подарував шкільній бібліотеці книжки.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»