АВТОПРОМ

Партію автобусів, виготовлених за міжнародним контрактом для столиці Македонії - Скоп'є, передав власникам Львівський автобусний завод. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Ацо Спасеноски висловив задоволення македонської сторони від співпраці з українським виробником.

Як повідомляє Укрінформ, відповідно до контракту, який отримали львів'яни, підприємство має виготовити для Скоп'є 84 автобуси. Три місяці тому до Македонії були відправлені перші 15 автобусів, тепер передано наступну партію з 27 машин. Ще 42 автобуси мають бути поставлені замовникам до кінця поточного року. Загальна вартість контракту перевищує 10 млн євро.

За словами генерального директора ТОВ "ЛАЗ" Ігоря Малеця, автобуси, які виготовляються для македонців, сертифіковані на відповідність стандарту Євро-4. Усі важливі системи мають автоматизоване управління, автобуси оснащені клімат-контролем, регульованим пандусом для інвалідних та дитячих візочків, мають систему продажу квитків, камери спостереження. Машини розраховані на 100 пасажирів. Прибутки від реалізації контракту підприємство має намір скерувати на розширення виробництва.