УРОЧИСТОСТІ

З нагоди професійного свята Олександр Вілкул відвідав найбільші металургійні підприємства Дніпропетровщини

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, перебуваючи 19—20 липня у Дніпропетровській області, відвідав найбільші металургійні підприємства, де взяв участь в урочистостях з нагоди професійного свята — Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Так, у Кривому Розі урядовець побував на потужностях ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Олександр Вілкул зазначив, що українські виробники металургійної продукції продовжують зберігати обсяги продажу, попри зменшення попиту на світових ринках: за 5 місяців 2013 року в Україні експорт прокату зріс на 0,7%.

Це позитивно відображається на надходженнях до бюджету. Лише за 6 місяців цього року підприємство виплатило майже 1,4 мільярда гривень податків і зборів. «Зростання промислових показників не повинне бути самоціллю для роботи підприємства. Головна мета — захист інтересів трудового колективу, зростання заробітної плати, збереження робочих місць, підвищення екологічних стандартів. Ми завжди готові підтримувати «АрселорМіттал Кривий Ріг» у розв’язанні промислових проблем. Але у питаннях захисту трудового колективу ми завжди на боці людей», — цитує слова Олександра Вілкула його прес-служба.

Перебуваючи на «Південному ГЗК», урядовець зазначив, що за січень—червень 2013 року обсяги виробництва агломерату на комбінаті збільшилися на 14,7% — до 1,2 мільйона тонн. «Від вашої ефективної роботи залежить індустріальна міць України та її економічне зростання. Я вдячний вам за ваш професіоналізм та наснагу», — наголосив віце-прем’єр, звертаючись до трудового колективу комбінату.

Він зазначив, що в 2012 році загальний обсяг інвестицій у розвиток комбінату перевищив мільярд гривень. На такому самому рівні заплановане фінансування цього року. Водночас Олександр Вілкул зазначив, що в рамках соціального партнерства «Південний ГЗК» бере активну участь у розвитку Кривого Рогу та Дніпропетровщини.

Також у Кривому Розі урядовець відвідав Центральний гірничозбагачувальний комбінат (ЦГЗК). Олександр Вілкул зазначив, що за 6 місяців 2013 року обсяги виробництва залізорудного концентрату на підприємстві зросли на 7,2%. Загалом на комбінаті за півроку вироблено 3,4 мільйона тонн концентрату.

«Унікальність комбінату в тому, що він об’єднує відкритий і підземний видобуток магнетитових кварцитів з подальшим їх збагаченням. Висока якість продукції Центрального ЯГЗК дає змогу успішно конкурувати як з вітчизняними, так і закордонними промисловими підприємствами. Продукцію експортують у Чехію, Китай, Угорщину, Польщу, Словенію», — сказав віце-прем’єр.

Попри зменшення попиту на світових ринках наші металургійні підприємства нарощують обсяги виробництва. Фото з сайту krogerc.info3

Водночас ЦГЗК щороку збільшує фінансування у проведення реконструкції й модернізації виробництва. За 5 місяців цього року інвестовано 140 мільйонів гривень, а всього програма технічного переоснащення підприємства у 2011—2015 роках становить 3 мільярди гривень.

Так само високо Олександр Вілкул оцінив модернізацію, реалізацію екологічних програм та соціальних проектів на Дніпровському металургійному комбінаті ім. Дзержинського. «Одним із найважливіших етапів реконструкції стало впровадження сучасних технологій у сталеплавильному виробництві в 2011 році. Це дало змогу впровадити сучасні енерго- та ресурсоощадні технології, збільшити обсяги випуску продукції, а також знизити її собівартість і зменшити кількість шкідливих викидів у навколишнє середовище», — зазначив урядовець.

Гарні показники демонструє й Північний гірничозбагачувальний комбінат (Кривий Ріг). «За шість місяців цього року Північний ГЗК виробив 7 мільйонів 472 тисячі тонн залізорудного концентрату, що на 2,5% перевищує планові показники. Зростає видобуток і сирої руди: у першому півріччі в кар’єрах комбінату видобуто 16 мільйонів 441 тисяча тонн, що становить 101,6% до торішнього періоду», — сказав віце-прем’єр. При цьому сума інвестицій цього року становить 1,4 мільярда гривень. Водночас Олександр Вілкул акцентував, що оновлення виробництва — це передовсім мінімізація шкідливого впливу на довкілля.

Під час урочистостей на підприємствах Дніпропетровщини урядовець вручив металургам почесні звання, медалі та Подяки Прем’єр-міністра. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»