АКЦЕНТ

Завдання сільгосппідприємств — докласти максимум зусиль для збирання та збереження цьогорічного врожаю

Про це Президент Віктор Янукович сказав під час зустрічі в Криму з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним.

«Глава держави акцентував на необхідності докласти максимум зусиль, аби зберегти врожай. Це дасть нам можливість цього року поставити більше зерна, ніж у попередні роки, на міжнародний ринок і ще більше піднести авторитет України у цьому питанні», — сказав Михайло Добкін.

Ідеться про допомогу великих агропідприємств із новітньою технікою невеликим господарствам, які не до кінця укомплектовані. За словами голови Харківської ОДА, під час зустрічі Президент наголосив, щоб штаби,  створені у кожному районі, оперативно допомагали технікою, яка вже відпрацювала в одних господарствах, зібрати врожай в інших.

Як передає слова Михайла Добкіна прес-служба Президента, цього року Харківщина має рекордний урожай озимих. «Це дає нам можливість сподіватися, що область зробить гідний внесок у сховища України за результатами збиральної кампанії 2013 року», — наголосив він.

Регіон активно працює і над поліпшенням своєї інвестиційної привабливості та залученням інвестицій. У зв’язку з цим Михайло Добкін поінформував Віктора Януковича про проведення у Харкові «круглого столу» за участю міністра доходів і зборів Олександра Клименка та найбільших інвесторів області. Він зазначив, що під час зустрічі обговорювали відносини між владою та бізнесом.

«Підприємці, які представляють і український бізнес, і компанії з іноземним капіталом, зазначають, що новації щодо електронного документообігу та електронної звітності набагато полегшили роботу — вони дають змогу заощаджувати час, кошти, а отже, надають можливість говорити, що таке державно-приватне партнерство дає плоди», — сказав голова Харківської ОДА.

До слова, глава держави посприяв жителеві Харківської області Олександрові Кузнецову у відвіданні у Польщі могили батька, якого вважали зниклим безвісти з 1944 року.

У квітні харків’янин надіслав на ім’я Президента звернення із проханням надати допомогу для відвідання у Варшаві могили його батька. «Я б дуже хотів побувати на могилі батька. Для мене особисто це означало б остаточне завершення війни. Подаруйте мені, будь ласка, можливість відчути себе сином Переможця», — написав він у зверненні.

Віктор Янукович доручив Михайлові Добкіну знайти можливість допомогти Олександрові Кузнецову та його сім’ї відвідати могилу родича. Тож під час цієї зустрічі у Криму посадовець поінформував главу держави, що Олександр Кузнецов на початку липня у складі делегації Харківської області відвідав Варшаву, де було поховано загиблого у роки Другої світової війни Івана Ілліча Кузнецова.

«Я доповів Президентові, показав фотографії, а також передав лист зі словами подяки від Олександра Івановича, — сказав він, додавши, що для цієї сім’ї війна тепер закінчилася. — Це дуже гарний привід показати, що люди завзяті, вірячи у свої сили, за допомогою держави можуть багато зробити».

* * *

Того самого дня у Криму Віктор Янукович провів зустріч із міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким. Глава держави наголосив, що всі тепломережі повинні бути приведені у належний стан для своєчасного старту опалювального сезону та безперебійної подачі тепла. «Таке доручення я отримав, над цим ми працюємо. Хочу запевнити, що все, як і в попередні роки, відбудеться за планом, — акцентував міністр. — Ніяких зривів не буде, й опалювальний сезон ми розпочнемо своєчасно. Газу у сховищах вистачає, турбуватися не потрібно».

За його словами, під час зустрічі також обговорювали питання активізації роботи енергетичної галузі у 2013—2014 роках, зокрема йшлося про реалізацію проекту з будівництва другого агрегата Дністровської ГЕС.

«Це найпотужніший проект із гідроенергетики у Європі, після його здачі Дністровська ГЕС стане найпотужнішою електростанцією», — сказав він і окремо повідомив, що здача в експлуатацію другого агрегата запланована на грудень цього року. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»