ВІДНОСИНИ

Президент РФ пообіцяв нашому Прем’єру вирішити в стислі терміни питання енергетичного контракту

Прем’єр-міністр Микола Азаров взяв участь у роботі з’їзду загальноросійської політичної партії «Единая Россия» та зустрівся з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним та Головою Уряду РФ Дмитром Медведєвим. Сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва та шляхи розвитку відносин.

Зустріч була дружньою й невимушеною. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Зокрема, Володимир Путін звернув увагу на те, як виріс товарообіг між Росією та Україною, як ефективно може співпрацювати бізнес двох держав і висловив тверде переконання, що таку позитивну динаміку потрібно поширювати на всі сфери співробітництва.

Крім того, Володимир Путін та Дмитро Медведєв висловили твердий намір розв’язати питання, які затьмарюють наші відносини, ускладнюють їх, в тому числі в достатньо стислі терміни розв’язати проблему газового контракту.  При цьому Микола Азаров підкреслив, що Україна домагається не якихось знижок, а перегляду цього контракту на нормальних ринкових умовах, які діють для інших партнерів Росії.

Співрозмовники зійшлися на тому, що економічна, зокрема енергетична співпраця аж ніяк не вичерпується газовим питанням. Так, було обговорено питання добудови 3—4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Керівники Російської Федерації поінформували, що питання кредитування цього об’єкта російською стороною вирішено позитивно, залишається узгодити технічні питання.

Також Володимир Путін повідомив, що Росія зацікавлена взяти участь у проекті серійного виробництва літака Ан-70, а Микола Азаров запросив до співробітництва у виробництві всіх машин сімейства «Антонов». Сторони вирішили винести ці та інші конкретні проекти співробітництва на засідання міжурядової комісії і довести їх на цьому засіданні до стадії практичної реалізації. Засідання міжурядової комісії має відбутися напередодні зустрічі глав держав України і Росії з тим, щоб на ній укласти відповідні угоди, повідомляє департамент інформації та комунікацій Секретаріату КМУ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»