СТРАТЕГІЯ

Триває робота над проектами, які є основою фінансового партнерства з СБ

Директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові на зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим у Києві презентував нову Стратегію партнерства СБ з Україною на 2012—2015 роки.

Мартін Райзер підкреслив, що нова стратегія включає чотири пріоритети. «Ми зараз працюємо над підготовкою чотирьох конкретних проектів. Це друга фаза проекту з поліпшення автодоріг і безпеки руху, проект фінансування розвитку міської інфраструктури, друга фаза проекту з модернізації української газотранспортної системи (спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком) та проект з модернізації соціальної допомоги», — зауважив посадовець. За його словами, Світовий банк також готовий спільно з українським урядом розробити ще низку проектів.

У свою чергу Микола Азаров наголосив на необхідності затвердження нової стратегії партнерства СБ й України. «Нам важливе затвердження стратегії партнерства СБ з Україною і надзвичайно важливо використати цей фінансовий ресурс на ключових для нас напрямках», — сказав Прем’єр.

Глава уряду окремо підкреслив, що для України надалі пріоритетним є фінансування масштабних інфраструктурних проектів та проектів з енергозбереження. Зокрема, наша держава зацікавлена у фінансовій підтримці СБ будівництва метро в Донецьку, гілки метро в Києві у напрямку Троєщини, спорудження кільцевої дороги навколо Києва та модернізації вітчизняної ГТС. «Невеликі проекти ми можемо самі профінансувати, знаходячи внутрішні кредитні ресурси. А кредити Світового банку мають спрямовуватися на реалізацію великих серйозних проектів», — зазначив Микола Азаров.

Окрім цього, за його словами, Стратегія партнерства Світового банку з Україною буде обговорена на засіданні Кабміну. «Ми в уряді розглянемо Стратегію партнерства і почнемо разом з вами працювати над її вдосконаленням», — передає слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.