ПАРТНЕРСТВО

«Мотор Січ» та російський холдинг «Вертольоти Росії»уклали  угоду про довготривале  співробітництво

Під час відкриття  одного з найпрестижніших у світі авіакосмічних салонів «Дубай Аерошоу-2011» керівник компанії «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв оприлюднив інформацію про те, що укладений контракт оцінюється у 1,2 млрд доларів США. Він також наголосив, що таке співробітництво відбуватиметься поза межами державних оборонних замовлень, воно узгоджене і знайшло підтримку на рівні урядів двох держав. Це дасть змогу Україні й Росії планувати комерційне вертольотобудування і постачання авіадвигунів на п’ятирічний термін.

— Нині українське авіаційне двигунобудування — найуспішніша галузь аерокосмічної промисловості нашої держави, — нагадав власкорові «Урядового кур’єра», коментуючи подію, директор з питань зв’язків із громадськістю  компанії «Мотор Січ» Анатолій Малиш. — І нинішній контракт це наочно підтверджує. Його реалізація надасть додаткового імпульсу подальшому інтенсивному розвитку нашого підприємства і економіки держави загалом.

Українські двигуни конкурують у світі за ціною, якістю та надійністю. Фото з сайту motorsich.com

Нині на підприємствах «Мотор Січ» працюють понад 5 тисяч людей. За словами В’ячеслава Богуслаєва, середня заробітна плата тут становить приблизно 3,5—4 тис. грн. Утримувати її на гідному рівні допоможе, зокрема, й означений контракт. Оскільки передбачається, що протягом наступних з моменту його підписання п’яти років підприємство постачатиме до Росії принаймні 250—270 двигунів.