ПИЛЮСТКОВИЙ ЖИВОПИС. Майстер декоративно-ужиткового мистецтва — запорізька художниця Лариса Булигіна, яка спеціалізується на підлаковому  розписі у живописній та графічній техніках, віднедавна відкрила для себе японське мистецтво живопису пелюстками — ошибана. Цей різновид художньої творчості  народився у східній країні понад шість століть тому. Тоді разом із мистецтвом каліграфії та володіння мечем він був обов’язковим у формуванні  досконалої особистості воїна-самурая. В наш час японська ошибана набула неабиякої популярності в Європі.

«Очікування». Ілюстрацію надано автором

— Змагатися з природою щодо досконалості — марна справа, — впевнена художниця. — Митець має лише вгледіти та відтворити невидимі зв’язки і, затамувавши подих, закарбувати мить тиші. У своїх роботах у техніці пресованої флористики (їх на персональній виставці Лариси Булигіної представлено близько трьох десятків) майстриня зупинила миттєвості єднання з природою. Її картини, виконані з використанням понад 800 (!) видів засушених рослин української флори та  елементами живопису фарбами, занурюють у глибини самопізнання. Одна з них так і називається «Подорож до себе».

«Подорож». Ілюстацію надано автором.

Лариса Булигіна має великий власний сад, де зібрала чимало декоративно-листвяних рослин. Тож у своїх картинах прагне якнайдовше зберігати яскраву і різнобарвну палітру квітів і трав.