ІННОВАЦІЇ

Керівник компанії "Менаджесс-Енерджи" (Ерфурт, Німеччина) пан Фолькер Кнеппер передбачає якнайшвидше звести сонячну електростанцію у степах Приазов'я. Він прагне і надалі розвивати тут свій бізнес, а одним із найважливіших чинників стрімкого економічного зростання вважає саме альтернативну енергетику.

Компанія з Ерфурта має чималий позитивний досвід роботи в галузі будівництва альтернативних джерел енергії, зокрема вже реалізувала чимало своїх великих проектів у Німеччині та Іспанії. Нині німецькі інвестори планують будівництво електростанції на сонячних батареях і в Україні.

- Використання альтернативних джерел енергії є одним із чинників економічних успіхів Німеччини, - заявив Фолькер Кнеппер. - Чому б не реалізувати німецький досвід і в Україні? До того ж, будівництво такого об'єкта - це довгострокові інвестиції, а ми налаштовані на багаторічну співпрацю, а не на зняття вершків.

Під час зустрічі у Запорізькій облдержадміністрації, де німецькі партнери обговорили з представниками територіальної влади шляхи подальшої плідної співпраці, заступник голови ОДА Петро Гончарук відмітив зацікавленість у реалізації цього проекту. Користь для області від нього очевидна. Тож інвесторам буде забезпечена "зелена вулиця".