НОВАЦІЇ

Вітчизняне гірничошахтне обладнання впевнено завойовує зарубіжний ринок

Продукція донецької науково-виробничої компанії з виробництва техніки для видобутку вугілля вкотре підтвердила реноме одного з лідерів гірничошахтного машинобудування в країнах СНД. Багата колекція відзнак донеччан поповнилася на міжнародній спеціалізованій виставці в Росії. Експертна рада високо оцінила запропоновані нові зразки техніки: прохідницький комбайн КПУ отримав золоту медаль виставки, а очисний комбайн УКД-400 нагороджений срібною медаллю. 

Сучасна техніка проситься в забій. Фото НВК «Гірничі машини»

На цій виставці в Новокузнецьку експозиція машинобудівників з Донбасу розташувалася на площі 500 квадратних метрів, де були представлені більш як 20 зразків сучасного обладнання для шахтарів. Не обійшлося й без своєрідної родзинки: компанія стала єдиним учасником, який запропонував комплексне рішення для видобутку вугілля в складних гірничо-геологічних умовах тонких пластів — від 0,9 до 1,5 метра. «Багато шахт відпрацьовують у межах своїх шахтних полів не тільки потужні, а й тонкі пласти, а запропонований нами комплекс допоможе впоратися з цим, — каже генеральний директор компанії Євген Ромащин. — Перевагою нових розробок є використання сучасних засобів автоматизації, які дають змогу підвищити безпеку роботи людей».

Роль «першої скрипки» в очисному комплексі, виробнича потужність якого — до 5 тисяч тонн палива щодоби, — належить комбайну УКД-400, який вже успішно працює на деяких шахтах України і Росії. А віднедавна завдяки використанню нових технологій він став ще надійнішим і продуктивнішим. Найбільший попит гірничошахтне обладнання донеччан має в Росії, Казахстані, Білорусі, В’єтнамі, Боснії та Герцеговині.