СПІВПРАЦЯ

Острівна республіка першою з країн — членів ЄС запроваджує електронні візи для громадян України

З 10 вересня Республіка Кіпр запроваджує для громадян нашої держави електронні візи, оформлення яких буде повністю безкоштовним. Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко під час спільного підходу до преси з Послом Республіки Кіпр в Україні Евагоросом Вріонідісом наголосив на тому, що українська сторона розглядає зазначене рішення як черговий етап на шляху до повноцінного безвізового в’їзду до держав — членів Євросоюзу для громадян України. «Це рішення є також символічним з огляду на теперішнє головування Кіпру в ЄС», — зазначив Костянтин Грищенко, висловивши сподівання, що інші його країни-члени також запроваджуватимуть спрощений режим отримання українцями віз, зокрема електронних.

Кіпріоти хочуть бачити українців на своїй землі. Фото з сайту vidpochivay.com

У цьому контексті міністр повідомив, що нині громадяни України вже мають можливість подорожувати за електронними візами до Мексики та Австралії. Крім того, упродовж 2010 — 2012 років Міністерство закордонних справ уклало 19 угод, якими у той чи інший спосіб передбачено спрощення або запровадження безвізового в’їзду для українців.

Костянтин Грищенко також позитивно відзначив те, що українсько-кіпрські відносини розвиваються по висхідній у всіх галузях. При цьому міністр підкреслив, що українська сторона розраховує на активну позицію Республіки Кіпр у рамках головування в ЄС для розширення можливостей співпраці з Євросоюзом і просування євроінтеграційних перспектив України, повідомляє прес-служба МЗС.

Зі свого боку кіпрський дипломат підкреслив, що рішення про спрощення процедури оформлення віз для українців грунтувалося на взаємній довірі, яка існує між Україною та Республікою Кіпр. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

ДОВІДКА «УК»

Система електронних віз для поїздок на Кіпр даватиме змогу громадянам України подавати у електронному форматі заявку на отримання одноразової в’їзної візи на термін перебування не більш як 90 днів (Про-візи). Для цього не потрібно відвідувати Посольство та надавати будь-які документи (паспорт, запрошення, довідки, фотокартки тощо). Анкету на отримання візи можна заповнювати на веб-сторінці Посольства; повідомлення про отримання візи надсилатимуть на електронну адресу заявника. Оформлення відповідних електронних віз буде повністю безкоштовним.