ЗАВДАННЯ

Україна і Туркменістан прагнуть активніше  інтегруватися у світову економіку

Учора Президент Віктор Янукович розпочав дводенний офіційний візит до Туркменістану. Одразу по прибутті в Ашгабат в президентському Палаці відбулася офіційна церемонія зустрічі глав держав — Віктора Януковича та Гурбангули Бердимухамедова. Пролунали державні гімни обох країн, президенти оглянули стрій воїнів Почесної варти.

Потому відбулася зустріч двох лідерів у форматі «віч-на-віч». «Вважаю, що Ваша ініціатива активізувати наші двосторонні відносини сьогодні підтримується не тільки мною особисто — це також і бажання двох наших народів», —  наголосив Віктор Янукович.

Він висловив упевненість, що традиційні зв’язки між українським і туркменським народами лише розширюють можливості для поглиблення співпраці двох країн. «Сьогодні настав той період, коли треба дати новий поштовх економікам наших країн», — сказав Віктор Янукович, додавши: йдеться також про важливість інтеграції України й Туркменістану у світову економіку.

Відзначено й важливість скоординованої роботи в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН і СНД. У контексті майбутнього головування Туркменістану в СНД Віктор Янукович зазначив, що Україна підтримує позицію Туркменістану про необхідність активізувати роботу Співдружності, потенціал якої ще повністю не реалізовано.

Потребу тісніше співпрацювати лідери двох країн пояснюють бажанням народів. Фото УНІАН

А от українсько-туркменський діалог має грунтуватися на активізації двосторонніх відносин із використанням наявного потенціалу для поліпшення в економіці, гуманітарній сфері, паливно-енергетичному комплексі, освіті, повідомляє прес-служба Президента.

Президент Туркменістану відзначив важливість  візиту глави Української держави: «Наш народ ставиться до українського народу з дуже великою симпатією». 

Про результати зустрічі і підписані документи ми розповімо у наступному номері.