ПЕРСПЕКТИВА

Уряд щорічно збільшуватиме фінансову підтримку на розвиток невеликих міст 

Перебуваючи з робочою поїздкою у Білій Церкві Київської області, Прем’єр-міністр Микола Азаров відвідав кілька інфраструктурних об’єктів соціального призначення. Зокрема глава уряду взяв участь у церемонії відкриття реконструйованого консультативно-діагностичного корпусу Білоцерківської міської дитячої поліклініки.

«Нарешті у Білій Церкві з’явився сучасний медичний заклад не гірший, ніж у будь-якій європейській країні. Ця поліклініка відповідає абсолютно всім європейським стандартам лікування дітей», — зазначив Микола Азаров.

Жителі Білої Церкви щиро подякували главі уряду за виділення коштів на ремонт медичного закладу, завдяки чому в стислі терміни було проведено реконструкцію приміщення і  білоцерківці отримали найсучаснішу поліклініку.

Як зазначає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, потужність Білоцерківської міської дитячої поліклініки — 780 відвідин за добу. Заклад обслуговує 35 тис. дітей. У корпусі поліклініки реконструйовано консультативно-діагностичне відділення, розміщено сучасні діагностичну та бактеріологічну лабораторії, а також рентгенологічне відділення, закуплено за державні кошти біохімічне та гематологічне обладнання, придбано рентгенологічний апарат. Вартість реконструкції становила понад 9 млн грн, з яких 6 млн виділив уряд.

У Білій Церкві забули про черги до дитячих садочків. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Також Прем’єр-міністр взяв участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію новозбудованого житлового будинку. Вже під час брифінгу Микола Азаров розповів, що, спілкуючись із власниками квартир у новобудові, він поцікавився: чому громадяни активніше беруть участь у реалізації державної програми з придбання житла 70 на 30 (де 70% сплачують громадяни, а 30% — держава), ніж у програмі «Доступне житло», за умовами якої 25% початкового внеску сплачують громадяни та отримують кредит на 15 років під 3% річних.

«Мені відповіли: 70% заплатив і забув усі розрахунки з державою. Тобто люди продовжують недовіряти державі. Здавалося б, програма «Доступне житло» надає надзвичайно вигідні умови, за які в Європі схопилися б обома руками, а наші люди ще роздумують. Тому ще надзвичайно багато треба працювати над відновленням довіри людей до обіцянок держави», — наголосив глава уряду.

Продовжуючи тему, Микола Азаров заявив, що уряд щорічно збільшуватиме фінансову підтримку районних центрів та невеликих населених пунктів: «Ми й надалі значну увагу приділятимемо розвитку країни. І не тільки великим містам, обласним центрам, а й районним центрам та невеликим містам. Увага до районних центрів, невеликих міст зростатиме, і ми дедалі більше коштів виділятимемо на їхню підтримку». Адже у таких невеликих містах проживає дві третини населення України.

Насамкінець глава уряду зазначив, що в нього залишилися гарні враження від робочої поїздки до Білої Церкви. Зокрема, за його словами, за останні два роки значно поліпшилася дорожня інфраструктура, збудовано сучасні медичні заклади та, на виконання урядової програми, в місті всіх охочих повністю забезпечено місцями у дитячих садках.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»