Мені 86 років. Я пенсіонерка, ветеран Великої Вітчизняної війни. Хто з ветеранів Великої Вітчизняної має право на безкоштовний ремонт житла?

Г. Костюченко, м. Миргород,Полтавська область

Консультує
Володимир ТРАНДАФІЛ,
виконавчий директор Вознесенської громадської організації
«Агентство з економічного розвитку», член Всеукраїнської коаліції
з надання правової допомоги 

— Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р. № 565 затверджено Порядок проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу.

Відповідно до цього Порядку проводиться безоплатний капітальний ремонт житлових будинків і квартир тих осіб, що мають право:

1) згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:

— на безоплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир (пункт 8 частини першої статті 13) інвалідів війни та прирівняних до них осіб;

— на безоплатний капітальний ремонт власних житлових будинків (пункт 8 частини першої статті 15) осіб, на яких поширюється чинність цього закону;

— на безоплатний капітальний ремонт житлових будинків і квартир, що перебувають у їхній власності (пункт 10 частини першої статті 16), — осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

 В наш час безпеці приділяється не менше уваги, ніж естетичності, красі і функціональності. Особливо це стосується вибору захисту вікон, а в магазинах і офісах також для дверей. В даному випадку ролеты на окна  є оптимальним і найбільш вигідним вибором, так як захищають від безлічі неприємних факторів.

Шановні читачі «Урядового кур’єра»! Якщо ви хоч ете поставити запитання консультантам сторінки «Запитайте у юриста», ви можете надіслати його за адресою: 01008, м. Київ, вул. Садова,1, редакція газети «Урядовий кур’єр» або на електронну скриньку az@ukcc.com.ua 

Сторінку підготувала інна КОСЯНЧУК, «Урядовий кур’єр», за підтримки Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги