Що жінки — то велика сила, знає кожен. Однак і чоловіки чогось та варті. Принаймні деякі. Мабуть, так розмірковував і герой нашої розповіді, коли після веселої гулянки в Шполі на Черкащині стояв біля ресторану з великим синцем під оком і чекав своєї долі. А вона в особі розкішної молодиці саме виходила з того ж таки ресторану і прямувала просто в його обійми. 53-річна представниця прекрасної статі дивилася на досить імпозантного мужчину з підбитою фізіономією і чомусь не могла відірвати погляду. Буває ж таке! Їй раптом стало шкода чоловіка. Надворі ніч. Куди ж він піде? У їхньому містечку не так і просто знайти ночівлю.

Знайомство відбулося саме собою. Запросила додому. Надала першу медичну допомогу й запропонувала залишитися. Приємний молодий чоловік погодився…

Прокинувшись ізранку, господиня виявила, що гостя ніби корова язиком злизала. А може, все це їй приснилося? Вийшла на подвір’я — і серце похололо: автомобіля на місці також не було. Кинулася до грошей та коштовностей — і тут велика прикрість...

Можливо, ця історія так би й завершилася невтішними сльозами шполянської молодиці, якби не міліція. Поки оперативники спілкувалися з потерпілою, експерти проводили ретельний огляд місця події.

І недарма! Оглядаючи будинок, правоохоронці знайшли банківську картку та військовий квиток, які, як з’ясувалося, забув зловмисник. Але на фото був, зі слів жертви крадіжки, зовсім не той, що ночував у її будинку. Швидко встановили власника картки та квитка. Ним виявився брат підозрюваного, якого довго розшукувати не довелося. Під час спілкування з працівниками правоохоронних органів чоловік пояснив, що вже тривалий час не бачив свого 44-річного брата, а знайдені документи той у нього поцупив під час останньої зустрічі.

Мріючи про кохання, не варто забувати про обережність, щоб не наразитися на афериста. Фото Володимира ЗAЇКИ

Затримали крадія аж на території Київської області. Як з’ясувалося, зловмисник переховувався у своїх знайомих. Тут-таки й викраденого автомобіля знайшли, і золоті прикраси та частину невитрачених грошей. Триває досудове розслідування.

Ще одного жіночого шахрая-серцеїда затримали недавно черкаські правоохоронці. Стратегія та сама. Знайомиться із самотньою жінкою, входить у довіру й шахрайським шляхом привласнює чужі кошти. Ошукав таким способом уже чимало представниць прекрасної статі. Збитки, завдані потерпілим, перевищують, як мінімум, 30 000 гривень.

Щоправда, цей молодик пішов далі: озброївся Інтернетом. У соціальних мережах він знайомився зі своїми жертвами, представляючись їм забезпеченим та успішним. Кому ж не сподобається надійний і досить симпатичний «бізнесмен»? А після перших побачень у тих, що прагнули великого й чистого кохання, наставало гірке розчарування, ускладнене зникненням як «суб’єкта», так і певної суми з їхніх гаманців.

Принаймні декілька з ошуканих звернулися до чергової частини Придніпровського районного відділу міліції міста Черкаси. А скільки ще соромляться!

Знайти шахрая було непросто. Отримавши детальний опис зловмисника, правоохоронці спілкувалися з сусідами й знайомими потерпілих, перевіряли осіб, раніше судимих за подібні злочини, проте встановити місце перебування зловмисника не вдавалося. А допомогла одна з чергових жертв. Саме вона й навела на слід свого зниклого співмешканця (недарма кажуть, що любов хоч і сліпа, але бачить крізь стіни). Жінка стверджувала, що він працює правоохоронцем в одному з райвідділів міліції, бо саме так він їй відрекомендувався. Оперативники ж цьому не вірили. Однак дізнавшись про те, що зловмисник залишив у потерпілої частину речей, влаштували засідку біля її домівки. Коли підозрюваний повернувся за своїм майном, його й затримали.

Як з’ясувалося, шахрай — 28-річний раніше судимий житель одного із сіл Черкаської області. Хоч він і не визнає своєї вини та стверджує, що всі гроші брав у жінок у борг, потерпілі так не вважають. Та всі крапки над «і» розставить слідство, яке ретельно вивчає обставини провадження та направить його до суду. Він і призначить зловмиснику покарання за його протиправні діяння. Санкція ж відповідної статті в Кримінальному кодексі України передбачає за такі дії покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Отож, мріючи про велике й чисте кохання, жіноцтву не варто забувати про обережність.