Звертається до вас вдова, смерть чоловіка якої пов’язана із Чорнобильською катастрофою. Будинок, у якому я мешкаю, обслуговується централізованим теплопостачанням. Хочу дізнатися: чи маю право відключити власну квартиру від централізованих послуг та встановити індивідуальне опалення? А ще чи належать мені пільги з оплати теплопостачання місць загального користування (сходових майданчиків, підвалу тощо)?

Н. ГОРДІЄНКО, м. Богуслав Київської обл.

Валентин  ЗАВАДСЬКИЙ, 
перший заступник начальника
головного управління праці 
та соціального захисту КОДА:

—  Згідно з інформацією управління праці та соціального захисту населення Богуславської райдержадміністрації, ви перебуваєте на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги з 16.06.2004 року, як дружина померлого громадянина, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою, та користуєтеся пільгами зі сплати за житлово-комунальні послуги, а саме:

— послуги з утримання будинків та прибудинкових територій (квартплата);

— централізоване постачання холодної води;

— централізоване водовідведення;

— електропостачання та освітлення;

— вивезення побутових відходів;

— газопостачання до плити;

— газопостачання до опалення квартири.

Будинок, у якому ви проживаєте, обслуговується централізованим теплопостачанням, де в оплату за спожиту теплову енергію включено опалення місць загального користування.

Рішенням Богуславської міської ради видано дозвіл про відключення вашої квартири від централізованого теплопостачання та встановлення індивідуального опалення квартири (газом) за умови оплати опалення місць загального користування.

Також повідомляю, що постановою Кабінету Міністрів від 01.08.1996 року №879 «Про встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, які мають пільги щодо їх оплати», не передбачено надання пільг на окрему послугу, в цьому разі — опалення місць загального користування.