КОНТРАБАНДА

Працівники податкової міліції Сумщини в рамках операції "Щит" виявили на території прикордонних Середино-Будського та Ямпільського районів рекордну кількість нелегальних товарів китайського виробництва та потужний автомобільний парк. Як повідомила працівник прес-служби податкової міліції Наталія Шаповал, подібний "улов" став результатом злагодженої і професійної роботи правоохоронців, які давно відстежували місцеві перевалочні бази.

Перевіривши 6 нежитлових приміщень, що використовувались для зберігання контрабандного вантажу, податківці вилучили 37 поліетиленових тюків з чоловічими і жіночими пальтами, спортивним одягом та взуттям, а також понад 400 ящиків з газовими запальничками.

Вражав і набір техніки, що зберігалася в залишених ангарах і гаражах колишнього місцевого АТП. Автомобілі марок "Урал", "ЗІЛ" та "УАЗ" перебували в повній "бойовій готовності" - мали сучасні засоби радіозв'язку, підвищену прохідність, оскільки використовувалися в умовах бездоріжжя та на болотистій місцевості. За винятком двох "УАЗів" з російськими номерами, техніка була, як кажуть, "без розпізнавальних знаків" (навіть заводські номери знищені). Дві ж машини, за даними прикордонників Сумського прикордонного загону, в'їхали на територію України ще 4 роки тому. Та особливий інтерес викликав трактор К-700, за допомогою якого контрабандисти "замітали" сліди від автомобільних коліс.

За попередньою оцінкою, загальна вартість вилученого добра становить близько 2 мільйонів гривень. Зараз правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до вантажу і техніки, а також організаторів каналу нелегального переміщення вантажів.