ТРАГЕДІЯ

Голову Заайдарівської сільради, що вночі збив трьох велосипедистів і залишив помирати на узбіччі, заарештували

Минулої суботи о пів на сьому ранку на 31 км автодороги, що веде із Заайдарівки до Новопскова, усього за два кілометри від села та за чотири від районного центру місцеві жителі знайшли тіла хлопця і двох дівчат. На цей час 27-річний парубок та його наречена вже були мертві. 16-річна молодша сестра дівчини непритомна. Люди викликали міліцію та лікарів.

За уламками на місці дорожньо-транспортної пригоди співробітники міліції відшукали автомобіль винуватця трагедії і встановили особу його господаря. Ним виявився 32-річний голова Заайдарівської сільради. На момент скоєння аварії він був у стані алкогольного сп’яніння. Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю УМВС у Луганській області, приблизно о 22-й він здійснив наїзд на молодих людей, які рухалися на двох велосипедах у зустрічному напрямку, після чого з місця ДТП зник.

«Водія затримано у порядку ст. 115 КПК України. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч. 3 статті 286 КК України. Автомобіль перебуває на штрафмайданчику. Досудове слідство за цим фактом веде слідче управління ГУМВС України в Луганській області», — розповіла начальник відділу зв’язків із громадськістю Тетяна Погукай. Як стало відомо, 13 серпня Ленінський суд Луганська обрав водієві запобіжну міру — утримання під вартою.

Уранці матері загиблого Віталія Ковальова повідомили страшну новину й покликали її для огляду, сказавши, що дітей можна було б урятувати, якби винуватець вчасно зателефонував у «швидку допомогу». Тож тепер, уже після проведення судово-медичної експертизи й похорону, тітка небіжчика каже, що рідні в цьому не впевнені.

— Їхні тіла були такі понівечені! У Лєри навіть долоньку вирвало, — розповідаючи, Надія Володимирівна ледь стримує сльози.

Заступник головного лікаря Новопсковської центральної районної лікарні Ігор Соловйов небагатослівний:

— Про загиблих нічого сказати не можу: їхніх тіл до нас не привозили. Виклик надійшов о 6 годині 40 хвилин. Уже через 15 хвилин постраждала дівчинка була в лікарні, і ми проводили заходи задля подолання травматичного шоку — в дитини були численні травми та ушкодження. А коли вона стала транспортабельна, її забрали до обласного центру.

Нині, за словами медиків, «стан дитини вдалося стабілізувати, дівчинку виведено із шоку, елементи свідомості проявляються».

Надія Володимирівна Кряк розповідає, що її сестра того вечора чекала сина з нареченою в гості. Сама тільки-но повернулася з Ровеньок. Віталій зателефонував і сказав, що виїжджають «від тещі». Час минав, діти так і не з’явилися, а їхні телефони не відповідали. Уранці міліція повідомила Галині Ковальовій жахливу новину.

Односельці подією шоковані. Друзі постраждалої родини кричали, що якщо винного не покарають, люди готові вчинити самосуд.

— Сестра вдова, а тепер і єдиного сина втратила, — розповідає Надія Володимирівна. — Дітей поховали в одній могилі — вони ж у вересні мали одружитися. Так, люди дуже різко висловлювалися про винуватця трагедії. Та це під враженням ситуації. Бог йому суддя!

Але, судячи з усього, 32-річному голові сільської ради пощастило, що він зараз у СІЗО. Адже ця звістка сколихнула навіть Інтернет. У своєму блозі на Фейсбуці громадська активістка Ірина Магрицька скаржиться, що на місцевих виборах 2010 року допомогла правозахисниці з Новопсковського району привести цього голову сільради до влади, орієнтуючись на те, що він не із провладної партії. «Шкодую, що пішла на це, не знаючи самої людини. Час показав, що новообраний сільський голова — типове постгеноцидне бидло, що у своїй особистій поведінці орієнтується на високе начальство — людей з аморальною, але «крутою поведінкою», — написала Ірина Магрицька.