ВЗАЄМОДІЯ

США підтримують зусилля України щодо стабільного транзиту газу до Європи

Прем’єр-міністр Микола Азаров наголошує, що міждержавні відносини між Україною та США є стратегічними. Про це під час особистої зустрічі він поінформував заступника Державного секретаря США Філіпа Гордона.

«Ми багато робимо, щоб між нашими країнами існувала атмосфера довіри. І тому я завжди відвертий і відкритий», — запевнив співрозмовника Микола Азаров. При цьому він наголосив, що Україна багато зробила для реалізації потенціалу стратегічного партнерства.

Прем’єр нагадав, що Україна передала США високозбагачений уран, заморозила певні поставки обладнання подвійного призначення, попри значні економічні втрати, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Нині уряд України концентрує свої зусилля для того, щоб з одного боку проводити реформи, а з іншого — забезпечити економічне зростання у країні.

Під час зустрічі із заступником Державного секретаря США Філіпом Гордоном. Фото Олега МАРКЕВИЧА

У ході бесіди сторони детально обговорили енергетичну політику України, яка базується на скороченні залежності від імпортних енергоносіїв і розвитку власної енергетичної бази, зокрема за участі іноземних інвесторів. Микола Азаров підкреслив, що Україна ретельно виконує свої зобов’язання як транзитна держава, більш того, готова допомогти російським партнерам, які визнали свої ускладнення з постачанням обсягів газу до Європи.

У свою чергу помічник Держсекретаря США підтвердив, що його країна підтримує всі зусилля України для того, щоб бути надійним і прозорим транзитером енергоносіїв до Європи.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»