СВЯТО

Найбажаніший подарунок для жінки той, який вона ненав’язливо обере сама 
 

Напередодні 8 Березня на наших вулицях дедалі частіше можна побачити заклопотаних чоловіків. Вони ходять по магазинах у пошуках подарунків для матерів, дружин, дочок, тещ. І хоча всі ці жінки дуже різні, всім їм потрібно догодити. Як упоратись із цим непростим завданням, досліджував «Урядовий кур’єр».

Випробування подарунком

Достойно витримати випробування жіночим святом вдається не всім чоловікам. Деяким бідолахам настільки не щастить, що одразу після вручення подарунків у них з’являється кілька недругів жіночої статі. Щоб уникнути подібних неприємностей, варто дотримуватися простих правил дарування подарунків коханим та близьким жінкам.

Для початку варто визначитися, що теща та свекруха повинні отримати подарунки приблизно однакової вартості. Чого там приховувати, ці дві родички рідко коли дружньо ставляться одна до одної, тому зайвий раз дратувати їх не варто. Кухонний посуд, вази, пледи, дрібна побутова техніка — безпрограшний варіант. Можна подарувати матусям і щось із одягу, але рідко який чоловік вгадає із розмірами. До вибору подарунків для мам можна залучити дружину, яка підкаже, що краще.

А твої подарунки були 23 лютого... Фото з сайту podarochki.com

Презент сестрі чи доньці теж можна вибирати, порадившись із дружиною. Якщо є бажання здивувати всіх сюрпризом і самостійно купувати подарунки, тоді дочці припадуть до смаку солодощі, приміром, їй можна подарувати незвичайний торт. Їх на замовлення випікають деякі українські фірми. Торт може бути у формі ляльки, машинки, сумочки чи улюбленої тваринки. І смачно, й красиво.

Приємно вразять і дочку, і дружину солодкі картини, візитівки чи навіть шашки та шахи. Проте перед тим, як купувати такі солодкі презенти, варто поцікавитися, чи не на дієті жінка та чи немає в неї алергії на ці продукти. Хоча навіть якщо панянка і на дієті, то картиною можна просто милуватись, а не їсти.

Смачненький презент коханій навіть може замінити букет квітів, але аж ніяк не сам подарунок, і про це не варто забувати. Мало яка жінка не оцінить у якості подарунка ювелірну прикрасу. Та як підказує досвід, вибирати їх бажано все-таки з жінкою, оскільки продавчині в магазинах мають погану звичку продавати під свята все те, що ніхто не хоче купувати у звичайні дні. Не даремно кажуть, що у свята продається до 80% застарілого і немодного товару. І «ювелірка» — не виняток.

На думку представниць прекрасної половини, найкращий подарунок від чоловіків той, який панянки самі собі вибрали. Дізнатися про це дуже легко, достатньо лише уважно послухати кохану. Вона мимоволі або й свідомо натякне, чого її душа бажає. Із випадкових фраз на шталт «ой, яка гарна сумочка на фото в журналі» або «парфуми, які рекламує ця зірка, мабуть, дуже гарно пахнуть» — правильна підказка.

До того ж жінка, яка кохає свого чоловіка, ніколи не натякатиме на щось надмірно дороге, адже вона прекрасно знає про фінансові можливості своєї половини.

Звісно, універсальний подарунок — квіти. Мало якій представниці прекрасної половини людства не сподобаються гарні весняні букети. Проте вибирати їх теж варто уважно й обережно. Бажано, щоб це були оригінальні квіти з написами. Поради щодо вибору незвичних букетів «Урядовий кур’єр» уже давав напередодні Дня святого Валентина. На ці свята вони так само актуальні. Єдине, що можна додати: букет на 8 Березня має не тільки вражати своєю неординарністю, а й бути по-весняному ніжним.

Теща — теж мама. Фото з сайту patronice.net 

Дешево, але не сердито

Найчастіше після тривалих роздумів та пошуків більшість чоловіків зупиняється на класичному наборі — квіти, цукерки й парфуми.

Якщо з вибором дивовижних букетів та незвичайних солодощів уже з’ясували, то парфуми ще потрібно вміти вибрати. В Україні їх можна придбати всюди. Починаючи з великих спеціалізованих як віртуальних, так і звичайних магазинів, закінчуючи вуличними ятками. І найцікавіше, що у всіх цих торговельних точках здебільшого реалізують косметику преміум-класу. 

Щоправда, різниця у вартості одних і тих самих парфумів може доходити до 300%. Проте не варто «кидатися» на надто дешеві, оскільки справжні французькі духи чи туалетна вода не можуть  дешево коштувати. Натомість підробка, виготовлена неподалік Києва, — цілковито може бути. Тому краще подарувати не надто модні та розрекламовані парфуми, ніж погану копію елітарних. Адже така економія може «вилізти боком» коханій жінці. І хоча зовні підробка від оригіналу мало чим відрізнятиметься, різниця між ними значна. Навіть якщо жінка на перший погляд і не розгледить підробку, то її ніс відчує. Не може справжній флакон 100 мл з туалетною водою від легендарної Коко Шанель коштувати 200 грн.

Так само, як не можуть продавати такі елітарні парфуми в підземному переході в оточенні дешевого непотребу. Адже їх місце в просторому фірмовому бутику чи в безмитному магазині в аеропорту. Також не варто довіряти віртуальним магазинам, адже там торгують тими самими підробками, що й на базарі. Тому флакончик, куплений на базарі за 200 грн і за 350 грн в Інтернет-магазині, — один і той самий фальсифікат.

І все-таки купуючи духи у фірмовому магазині, також потрібно уважно вибирати. Бо й тут можна «напоротись» на підробку. На жаль, висока ціна й ім’я магазину ще не гарантують високої якості продукції. Також перед тим, як купувати туалетну воду, потрібно уважно вивчити пакування та флакончик.

Тож на справжніх духах повинні бути чіткі написи і правильні назви відомих торгових марок. Тобто назва торгової марки не може бути розпливчастою або змазаною. Також целофан повинен ідеально «сидіти» на коробочці без жодних зморщок. Щодо флакончика, він повинен бути гладеньким без жодних надщерблень чи нерівностей. А кришечка має щільно сидіти на «горлечку», а не «бовтатися». Сама рідина у флаконі не повинна бути надмірно яскравою. Адже справжні елітарні парфуми здебільшого мають приглушений ніжно-рожевий, помаранчевий, жовтуватий колір. Якщо у флакон налито надто яскраву рідину, приміром, ядучу зелену чи рожеву — ймовірно, це підробка.

Насамкінець аромат. Справжній парфум від підробки відрізняється не тільки стійкістю, а й  запахом. Якщо уважно принюхатися, не можна не помітити цієї різниці. Так, фальшивка віддаватиме спиртом, подекуди він «забиватиме» інші парфумерні ноти, приміром жасмину чи троянди. Справжні ж духи розкриватимуть свій аромат поступово.