ПАРТНЕРСТВО

Віце-президент СБ наголошує на рекордній динаміці  співробітництва з нашою державою

Україна високо цінує співпрацю зі Світовим банком та налаштована на подальше конструктивне співробітництво з цією організацією. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович на зустрічі з віце-президентом Світового банку в регіоні Європи та Середньої Азії Філіппом Ле Уору. Глава держави подякував попередньому директорові СБ по Україні Мартіну Райзеру за плідну співпрацю, привітав його наступника Чімяо Фана і побажав йому успіхів.

Реформи триватимуть

Говорячи про напрямки співробітництва із СБ, Віктор Янукович приділив увагу  реформуванню різних сфер життєдіяльності України протягом останніх двох років. «Ми надаємо великого значення тим реформам, які розпочали, і два роки поспіль відчуваємо стабільне зростання економіки — таким чином ми спромоглися перевищити навіть очікуваний Світовим банком результат», — цитує слова Президента його прес-служба.

Глава держави також нагадав, що торік Україні вдалося майже на 37% збільшити експорт своїх товарів на світові ринки: «Ми добре розуміємо, що це головний чинник, який вплинув на позитивні результати економіки». Крім того, Віктор Янукович назвав позитивними прикладами процесу реформування країни поліпшення інвестиційного клімату та ситуацію з відшкодуванням ПДВ, початок удосконалення системи судоустрою та судочинства.

Зі свого боку віце-президент Світового банку в регіоні Європи та Середньої Азії Філіпп Ле Уору підкреслив, що зустріч з Віктором Януковичем особливо важлива як у контексті призначення нового директора СБ по Україні, так і ухвалення нової Стратегії партнерства Світового банку з Україною на 2012—2016 роки.

«Наша зустріч дуже важлива, адже нещодавно було прийнято нову Стратегію партнерства з Україною, яка підтримує ваш курс реформ. Ми презентували цю Стратегію Раді виконавчих директорів Світового банку в середині лютого, і вона була сприйнята дуже добре», — резюмував Філіпп Ле Уору.

Треба підтримувати реальний сектор

Також віце-президент СБ зустрівся з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим. «Я хочу подякувати Світовому банку за затвердження Стратегії партнерства з Україною на 2012—2016 роки. Ми також вітаємо рішення про відкриття кредитної лінії на енергозбереження та вдячні за рішення додатково надати кредит на 150 млн доларів для проекту підтримки українського експорту», — сказав глава уряду.

При цьому Микола Азаров додав, що уряд підтримує ініціативу СБ про підготовку в 2013—2014 роках інвестиційних проектів у реальному секторі економіки. Зокрема Прем’єр відзначив хорошу реалізацію спільних проектів із будівництва автомобільних доріг.

Говорячи про перспективи подальшої співпраці, Микола Азаров підкреслив, що пріоритетними проектами уряду для фінансування Світовим банком у 2012—2016 роках є програми в агропромисловому комплексі, машинобудуванні та проекти з енергозбереження.

У свою чергу Філіпп Ле Уору подякував уряду за те, що вперше за 20 років співпраці з Україною досягнуто рекордної вибірки кредитних коштів. «Завдяки вашій роботі вперше за двадцять років ми досягли рекордних показників вибірки коштів, і це на початку року. Це рекорд, такого в Україні ще не було. Я прекрасно розумію, що такі речі самі по собі не відбуваються. За цим стоїть велика робота вашої команди і нашої команди», — наголосив віце-президент СБ.

Водночас він зазначив, що задоволений макроекономічною ситуацією в Україні, зокрема приростом ВВП 5,2% торік та зниженням рівня інфляції, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Ми повністю підтримуємо стратегію реформ Президента України, реформи вже почали втілюватися. Зараз найголовніше — продовжити їх втілення, і ми калібруватимемо нашу допомогу залежно від швидкості перетворень», — підкреслив Філіпп Ле Уору. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»