КВІТКОВА КРАСА 

У Чернігові на виставці квітів і плодів  відтворили казковий світ
 

Тут грала музика і плюскотіла вода, бігали Дюймовочки і крихітні ельфи. Вони весь час, ніби передаючи з рук у руки шапку-невидимку, кудись зникали з-перед очей заклопотаних матусь. Хоч було куди сховатися і без того чарівного атрибута: за величезний солом’яний гриб, за викладеного з квітів і плодів павича з велетенським барвистим хвостом, за вбраного у квіти симпатичного вітрячка.  Найлегше було затесатися між членів великої родини, на створення якої пішов, напевне, цілий віз гарбузів. Чим тобі не зображена в особах міськими медичними закладами народна приказка: «У нашого Омелька невеличка сімейка: тільки він та вона, та старий, та стара, та дві дівки косаті, та два парубка вусаті, та дві Христі в намисті, та дві ляльки в колисці». Біля цієї великої української родини зупинялося чи не найбільше охочих сфотографуватися на пам’ять.

«Бабусю, дідусю, а тут Мийдодір!» — загаласувало поруч двійко маленьких хлопчаків, захоплених усміхненим виглядом улюблених персонажів в оточенні мисок з овочами та фруктами  і табличками із підписаними вітамінами. Ось і перший веселий, а тому з радістю засвоєний урок здорового способу життя. Тим більше, що поруч як нагадування про користь спорту розташувалося футбольне поле і фан-зона. 

«Смачно! Мамо, попросімо пагінець макаронного дерева, щоб посадити вдома!». Фото автора

Що далі углиб Чернігівського міського парку культури та відпочинку, то більше дивовижних композицій: макаронне дерево, викладена зерном пшениці, квасолі, кукурудзи, соняшнику та інших культур, карта області, віз із осінніми плодами, автівка у фаті та квітах… «Брати Грімм відпочивають!» — пролунало захоплено від молодіжного гурту. І справді, чому б хоч раз на рік не дати спочинок великим казкарям і не спробувати себе у їхній ролі? Тим більше, що все вдається!