На території Миколаївського політехнічного коледжу відкрили алею на честь Максима Алдошина, водія-стрільця взводу охорони та патрульно-постової служби Миколаївського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Максимові Алдошину було всього 23 роки. Контрактником він пішов воювати на схід країни. Там разом із ще двома бійцями потрапив у засідку терористів. Хлопець зазнав тяжкого поранення, але зумів вивести автомобіль з-під шквального обстрілу.

Боєць був зразком для товаришів під час виконання обов’язку, прикладом сумлінного і принципового ставлення до служби. Швидко і якісно виконував усі поставлені завдання, проявляючи ініціативу, мав високе почуття відповідальності за доручену справу.

Як розповів начальник Миколаївського відділу Військової служби правопорядку полковник Андрій Тимошенко, «Максим загинув, виконуючи бойовий обов’язок у зоні Антитерористичної операції. Завдяки йому двоє хлопців, які були з ним, залишились живі. Мало того, що прийняв удар на себе, він вивіз їх з-під обстрілу. Обстріл був кинджальним вогнем із двох боків, ніхто цього не очікував. Після цього поранення він ще керував машиною, двічі непритомнів, двічі приходив до тями. На жаль, поранення було важке, не сумісне з життям. Нині хлопці, які завдячують життям Максимові, сумують разом з нами через втрату нашого бойового товариша».

За словами полковника, Максим Алдошин планував стати офіцером, у нього це був уже другий контракт. Цього року контракт закінчувався, хлопець збирався звільнятися і далі призиватися на офіцерську посаду. Як свідомий громадянин України Максим зголосився вирушити в зону АТО, щоб захищати цілісність країни.

— Він був всебічно розвиненим, — продовжує Андрій Тимошенко. — Його не страшно було ставити на будь-яку ділянку роботи. Він багато працював і в Миколаївській, і в Херсонській областях, на різних полігонах. Основне завдання нашої військової служби — забезпечення правопорядку. Таке бойове завдання виконували наші хлопці на суміжних територіях, перебуваючи у відрядженні.

Максим був випускником Миколаївського політехнічного коледжу, тож керівництво та студенти закладу прийняли рішення увічнити пам’ять свого героїчного студента, встановивши меморіальну плиту та висадивши молоді дерева. Викладачі й друзі пам’ятають його позитивним, творчим, чуйним.

На відкритті алеї була присутня і мати героя Ірина Алдошина, яка, не стримуючи сліз, розповідала про сина: «Він був розумною дитиною. Коли прийшов у зональний відділ, його тоді вже вважали майбутнім офіцером, не боялися відправляти на складні завдання. Він зголосився поїхати в зону АТО сам, мені про це не сказав. Запевняв, що все добре... Але доля розпорядилася так».

Ірина подякувала керівництву й студентам коледжу за ініціативу встановлення меморіальної дошки на честь сина. Перший заступник голови Миколаївської обласної держадміністрації Микола Романчук, який взяв участь у відкритті алеї, закликав студентів зберегти пам’ять про загиблого.

«Герой нашого часу, вшанувати якого ми сьогодні зібралися, — зазначив Микола Павлович, — здійснив подвиг, ціни якому немає. Максим загинув в ім’я того, щоб процвітало наше місто корабелів, ваш політехнічний коледж, наша незалежна єдина Україна».

Під час церемонії Микола Романчук передав матері бійця орден «За мужність» III ступеня, яким Президент України Петро Порошенко нагородив Максима Алдошина посмертно, і щиро подякував і вклонився матері бійця за те, що вона виростила і виховала справжнього героя, який є гордістю Миколаївщини.

Пам’ять про бійця увічнено в написі на пам’ятнику біля будівлі Миколаївського політехнічного коледжу: «Алея закладена в честь випускника НВК Максима Алдошина, який віддав своє життя за вільну та єдину Україну».